Fary Lochan Distillery Edition #7

Den ældste distillery edition fra Fary Lochan

*Flaske modtaget af Fary Lochan A/S

 Jeg har nu efterhånden anmeldt en del flasker fra Fary Lochan. Det er som altid en fornøjelse hver gang, når de frigiver en flaske, og jeg får lov til at skrive om dem. I dag skal vi dykke lidt ned i deres nyeste frigivelse: Distillery Edition #7. Tilbage i 2019 skrev jeg om deres Distillery Edition Batch 2 som var på 20 cl. Denne gang frigiver de deres ældste aftapning i deres destillery edition. De kan kun købes på deres webshop eller fysisk på destilleriet.

 

Som noget helt nyt er det nu et rør flasken kommer i, i stedet for en firkantet papæske. Det får uden tvivl produktet til at se mere eksklusivt ud. Whiskyen har lagret 6 år og 9 måneder i to 2nd fill bourbon quarter casks (50 liter) og fået finish i 2nd fill Oloroso sherry fade (hogshead) i 2 år og 4 måneder. Det giver en total alder på 9 år og 1 måned. Den er nedvandet til 47,2% ABV og der er produceret 393 flasker. Det er fedt de har valgt en 50 centiliter distillery edition, for nr. 2, 5 og 6 er i 20 cl, mens resten er i 50 cl.

Herunder kan du se hvilke flasker jeg før har skrevet om fra Fary Lochan:

Hvis du kunne tænke dig at læse om min rundvisning på destilleret kan du læse den her

Lad os smage på den.

Smagning:

Duft: I duften kan man tydeligt fornemme tørre oloroso noter af tørrede frugter. Karamel og en anelse lakrids. Fad er helt klart også til stede med en MEGET let røg, så let at det helt er svært at dufte. Vi har også røde æbler og græs som ligger på lur til slut. Den står ret på sin alkoholprocent, den viser ikke tunge ethanol dampe. Overordnet set er det en behagelig duft.

Smag: Her starter Fary Lochan’ magi i deres whisky for alvor. Dejlig olieret, cremet, fyldhed hvor man læner sig tilbage i stolen. Her smager vi helt klart den har lagret på oloroso fade. Faktisk hvis jeg ikke vidste det, ville jeg gætte på den havde lagret længere tid på oloroso end bourbon. Nogle af noterne kommer igen, med tørrede frugter og fad. Vanilje er kommet frem samt fudge. Vi har en smule røg, som er mere fremtrædende i smagen end duften, men det er ikke meget! Der er også krydderier, og en god tørhed til slut.

Eftersmag: Krydret, let røget og mellem-lang eftersmag. Igen, dejlig olieret og fylder munden med røde æbler og vanilje.

 

Vurdering: Vi har denne gang en whisky, der har en behagelig smag, og rundhed, som fungere rigtig godt. Jeg fanger en anelse kompleksitet i den, der gør man tænker over den. Det er i min bog et kæmpe plus! Får man den følelse når man drikker en whisky, så er der gjort et eller andet helt rigtigt. Jeg tør ikke tænke på hvordan Fary Lochan’ whiskyer vil være når vi er over +20 år. Jeg tror på vi kommer op i en liga hvor skotterne får svært ved at følge med.

 

Karakter: 88/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem

Fary Lochan Distillery Edition 7