Fary Lochan – Vinter Batch 02

Fary Lochan Vinter Batch 02

 

*Flaske modtaget af Fary Lochan Destilleri A/S

Jeg syntes Fary Lochan laver rigtig gode produkter. Selvom jeg ikke har været på en rundvisning på destilleriet endnu har jeg alligevel smagt mange af deres produkter. De laver både whisky, likør, gin og snaps.

Den jeg skal smage og anmelde i dag er Fary Lochan Vinter Batch 02 som bliver udgivet på lørdag d. 02 marts til den årlige Whiskymesse i Kolding.

Jeg glæder mig rigtig meget, for deres Vinter Batch 01 fra 2014 har solgt godt og jeg husker den også som en fantastisk whisky. Fary Lochan ligger i hjertet af Jylland i Farre og blev grundlagt d. 18 december 2009 af Jens-Erik Jørgensen. Jeg er selv opvokset nær Farre så har længe kendt til destilleriet.

Der er blevet frigivet en meget begrænset mængde af denne whisky. Nemlig kun 683 flasker i alt på 2 bourbon fade af henholdsvis nr. 2014-14 og 2014-15. På destilleriet producere de 4 forskellige slags whisky. De bliver kaldt ”De fire årstider”, så heri er efterår, vinter, forår og sommer.

Deres Vinter udgave er en røget whisky lavet på brændenælderøg. Brændenælderne bruger de til at ryge deres maltbyg over, og det gør de som de eneste i verden. Jeg ved Fary Lochan går meget op i kvalitetssikring inden de frigiver deres produkter så jeg har også høje forventninger.

Den er på 50 cl og har en god alkoholprocent på 54%. Den er hældt på fad d. 22 juli 2014 og tappet d. 13 februar 2019. Dvs. den har lagret i lidt over 4,5 år. Denne flaske jeg har mig her er flaske 655 ud af 683.

 

Smagning:

 

Duft: Har duft af friske grønne æbler, pærer, nyslået græs, lidt vanilje og let røg. Røgen går slet ikke ind og overtager duften fra alle andre noter.

Smag: Har en krydret smag, vaniljen er mere tydelig i smagen, frugtige noter af citrus og pærer. Røgen ligger som en rigtig god overgang over smagen uden at dominere for meget.

Afslutning: Har en dejlig lang eftersmag, dens alkoholprocent klæder den godt. Røgen forsvinder langsomt med frugtige noter.

 

Vurdering: Dette er en rigtig god solid whisky jeg håber mange af jer vil holde øje med. Normalt er jeg ikke til røget whisky, men den er hverken for fyldig eller for passiv i røgen, sagt med andre ord er den helt perfekt efter min smag. Det er godt dansk håndværk!

 

Karakter: 91/100

Kategori: Fremragende
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem