Om whiskyhuset

Whiskyhuset indeholder anmeldelser af både whiskyer, rom og bourbon. Du er mere end velkommen til at kontakte mig hvis hvis du har nogle spørgsmål på kontakt@whiskyhuset.net

Om WHISKYHUSET

 Whiskyhuset har jeg lavet af ren lyst. Mit mål med denne hjemmeside er at skabe inspiration til danskerne så de vil kunne elske whisky ligeså højt som jeg selv. Jeg håber i ud fra mine anmeldelser kan skabe jeres egne holdninger og lære af mine egne erfaringer. 

Whiskyhuset.net er drevet af en ren whisky entusiast der har en stor kærlighed til de gyldne dråber. Whisky er meget fascinerende for mig og er i sandhed min store passion. Whiskyhuset primære mål er at udbrede kendskabet til whisky blandt danskerne ved at levere informative artikler og anmeldelser. Jeg stræber efter at give vejledning og vejlede både nybegyndere og erfarne whiskyentusiaster gennem mine anmeldelser.

Whiskyhuset drives uden finansiel støtte. Sommetider modtager Whiskyhuset gratis flasker fra danske såvel som udenlandske destillerier og importører. Det er vigtigt at understrege, at dette på ingen måde påvirker mine vurderinger af anmeldelserne. Jeg forbliver objektiv og ærlig i mine bedømmelser, uanset om produkterne er givet som prøver eller ej.

Alle mine anmeldelser er 100 procent ærlige.

Jeg brænder for at dele min viden og erfaring om whisky og håber, at Whiskyhuset kan være en kilde til information og inspiration for alle, der deler min passion. Jeg opfordrer jer alle til at udforske verdenen af whisky sammen med mig og lade jer guide af mine anmeldelser og historier.

God læselyst.

Whiskyhuset-Mads

Min egen historie

Jeg hedder Mads Slot, og har siden 2014 gået op i whisky og dens fantastiske verden. Det hele startede med jeg en mørk lørdag aften i februar måned var hjemme hos min far. Han introducerede mig her for noget han havde i hans udvalg. Han holder selv meget af både vin, whisky, rom og grappa. Han var så frisk at starte ud med en skotsk whisky fra Arran destilleriet som her væltede benene væk under mig, det var deres første i Devil’s Punch Bowl serien (som i dag er et samleobjekt). Vi fik dog meget andet forskelligt af både whisky og rom den aften. Herefter tog det fart og jeg måtte udforske mere.

Jeg vidste dengang ingenting om whisky. Hvordan laver man det? Hvilke lande kommer det fra? Producere vi det i Danmark? Der var mange spørgsmål. Jeg bestemte mig for at investere i min første whisky. Jeg endte ud med at købe en Balvenie Double Wood 12 års som er en god ‘begynderwhisky’. Året var 2014 og min far fortalte mig om whiskymessen der kommer hvert år, dengang i Fredericia. Dette var en oplagt mulighed for at gå endnu mere i dybden med whiskyens verden. Jeg må sige det var en succesfuld god dag. Allerede der lærte jeg meget, og endte med at få 2 flasker hjem. 

Jeg havde i 2015 omtrent 15-20 flasker stående, men som tiden gik, kom der bare mere og mere til.

I dette stadie var “Cask strength” og “straight from the barrel/cask” whiskyer ikke bekendt for mig. Jeg havde selv kun få flasker af den kaliber, så havde aldrig bevæget mig over de 40-45% ABV for alvor endnu. Det har ændret sig i dag, og jeg elsker fadstyrke whiskyer.

Jeg har et bedst forhold til både skotsk, dansk og amerikansk, whisky.  som du kan se på hjemmesiden er rom også en mindre del af den.

Jeg har i dag omtrent 105-110 flasker og har siden jeg startede brugt langt over 200.000 kr. på spiritus.

Whisky Magasinet 2022

Jeg har været i femte udgave af Whisky Magasinet der udkommer i Danmark en gang årligt. I denne artikel anmelder jeg batch 04 fra Glenallachie, der de seneste fire år har kommet med special aftapninger til det danske marked.