Fary Lochan Rum Edition Batch 01

Fary Lochan på rom fad

 

*Flaske modtaget af Fary Lochan Destilleri A/S

Vi skal igen ud i en whisky fra Fary Lochan. Denne gang deres rum edition batch 1. Denne whisky er lidt anderledes end deres traditionelle sæson whiskyer.

Som mange af jer nok kan regne ud har den været på rom fad som giver den en helt anden sødme til sig. alkoholprocenten er høj, vi er oppe på hele 64,7% så den skal have masser af tid i glasset for at ilte.

 Lidt info om whiskyen selv så er det deres sommer whisky der er triple destilleret som har haft det sidste stykke tid på et rom fad. Den er hældt på 2 bourbon fade i 2012 hvorefter den i 2016 er hældt på 2 rom fade i 1 år. De to fade er fade er blevet “viet” sammen inden de blev tappet den 6 november 2017. Så ialt har lagringen varet i henholdsvis 5 år. Whiskyen vandt sølv i London Spirit Competition 2018.

Du kan læse om mine andre anmeldelser fra Fary Lochan her

 

Smagning:

 

Duft: Intens duft af vanilje og græs. Man kan tydeligt dufte det er deres sommer edition, den har mange noter der minder om den. Dog her er de noget mere tydelige. Den er også let frugtig i duften.

Smag: Det er en whisky der fylder rigtig meget, og man kan tydeligt smage vi er oppe i 60’erne i alkohol procenten. Den er kantet i forhold til den har været på et rom fad. Dens smag går igen med duften, her er stadig vanilje, græs og frugter. Den er helt klart også krydret. Lidt peber også. Den bliver dog mere afbalanceret når der tilsættes vand.

Eftersmag: Dens eftersmag er lang. Der hjælper alkoholprocenten den tydeligvis på vej, men den har ung fad i eftersmagen, samt krydderier.

 

Vurdering: Som jeg smager flere og flere af Fary Lochans whiskyer så syntes jeg langt de fleste har græs og vanilje tilfælles. Den er helt klart deres sommer whisky i fadstyrke med et twist af frugtige noter. Den er anderledes på en god måde.

 

Karakter: 84/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem