Guide til mit scoringssystem

Hvordan vurderer jeg mine anmeldelser?

Jeg anvender en karakterskala i mine anmeldelser, som er baseret på min egen vurdering. Jeg har valgt denne skala, da jeg mener, at den giver en mere nuanceret bedømmelse end en skala fra 0-5 eller 0-10. Min karakterskala strækker sig fra 0 til 100 point, hvor hver sektion af pointintervallet er tilknyttet en kategori.

Når jeg foretager mine anmeldelser, tager jeg flere faktorer i betragtning. Jeg vurderer blandt andet whiskys fyldighed, kompleksiteten af forskellige smags- og duftnoter, samt min egen personlige oplevelse med whiskyen. Hver af disse faktorer tildeles en numerisk værdi, og gennemsnittet af disse værdier udgør den endelige karakter.

Det er vigtigt at understrege, at disse karakterer er baseret på min personlige vurdering af de anmeldelser, jeg skriver. Jeg benytter mig af min omfattende viden og erfaring inden for området. Selvom smag af whisky er subjektivt for den enkelte, repræsenterer mine anmeldelser min egen unikke smagsoplevelse, som er udviklet gennem mange års erfaring med whisky. Jeg håber, at du vil finde mine anmeldelser værdifulde og informative.

Her er karakterskalaen, som jeg anvender i mine anmeldelser

Karakter

Kategori

95-100 Exceptionel
90-94 Fremragende
80-89 Rigtig god
60-79 Respektabel
40-59 Middelmådigt
25-39 Skidt
0-24 Udrikkelig

Vil du se flere blog post skrevet af Whiskyhuset? Tryk på et af disse links