Fary Lochan Distillery Edition Batch 02

Distilled in the heart of Jutland

 

*Flaske modtaget af Fary Lochan Destilleri A/S

Der er for nyligt kommet en ny udgivelse fra Fary Lochan. Denne gang er det en lille 20 cl. flaske de kalder Distillery Edition som jeg skal skrive lidt om. Dette er batch 02 og den kan kun købes hos destilleriet eller på deres egen webshop. Det er en single cask hvilket vil sige den kun har været på ét fad. Råspritten er deres “efterårs” whisky som er en variant med 1% røget byg. Den er lagret på ét enkelt Hogshead Oloroso sherry fad nr. 2013-19. Dens alder er 5,5 år og der er produceret 1106 stk 20 cl flasker. fadet er fyldt d. 19 november 2013 og tappet 22 maj 2019. Alkoholprocenten er på 47%.

 

Duft: Min første indskydelse er lette karamel og kaffe noter. Vanilje, valnødder og tørrede frugter er også fremtrædende. Der er ingen røg i denne. For det meste ligger de i baggrunden, noterne springer ikke frem. Efter 20 minutter bliver duften endnu mere behagelig, så lad den stå lidt.

Smag: Smagen er også dejlig behagelig. Alkoholprocenten passer perfekt, dog kan den godt gå hen og blive dominerende. Vanilje, tørrede frugter, og fad er mest i smagen.

Eftersmag: Dens eftersmag er middel-lang, let læder og vaniljen er igen fremtrædende. Smagen hænger overraskende længe i munden.

 

Vurdering: Man skal helt klart lade den stå længe. Den er længe om at åbne sig op for alvor. Jeg lod først mit glas stå i 15 minutter, og det var ikke nok. Efter godt 20-25 minutter begyndte den at åben sig mere op. Noterne er ikke nær så tydelige, men de er der! Jeg må sige den passer perfekt til en typisk hverdag. Hvis man ikke ved hvad man skal vælge, så vil man vælge den!

 

Karakter: 85/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem

 

Destilleri besøg: plus andre anmeldelser fra Fary Lochan, blandt andet:

Fary Lochan rundvisning

Fary Lochan Sommer Batch 02

Fary Lochan Vinter Batch 02