Fary Lochan – Fadandel 2022: Moscatel

Fadandel fra Fary Lochan 2022 – Moscatel

I 2020 gjorde Fary Lochan det muligt at investere i fadandele, de bestod henholdsvis af ét Moscatel fad, og ét sauternes fad. Man fik 3 flasker ud af sin andel. De fade er så blevet tappet i april 2022, og nu får vi muligheden for at smage hvad det kan. Det er til dels første gang Fary Lochan springer ud i Moscatel lagring, de brugte også Moscatel til deres 5. virtuelle smagning.

Råspritten som er Efterår varianten er hældt på bourbon fad d. 14 marts 2016, hvor den derefter er hældt på Moscatel fad d. 14 maj 2019 (3 år) hvor den til sidst er tappet 06 april 2022. Så i alt er whiskyen lige 6 år gammel. Den har en fantastisk flot farve, lysebrun, nærmest mahogni, med en lilla label. Den er 50 cl, og er tappet i fuld fadstyrke på 60,5%. Man kunne få lov til selv at bestemme hvad der skulle stå på ens label bestående af 32 tegn, så det var også en god detalje.

Moscatel er en sherry drue, som typisk er sød, frugtig og meget tropisk i smag, så jeg kan ikke vente med at smage denne whisky, som forhåbentligt har nogle af de noter.

 

Smagning:

Duft: Meget intens duft, med noter af fad, mørke frugter, byg, friske frugter og en anelse citrus. Der er et stort spektrum af dufte, og den dufter også ganske tropisk! Den er dejlig behagelig og velbalanceret.

Smag: Meget kraftfuld smag, igen har vi de mørke frugter, og tropiske noter. Den er meget olieret og fylder rigtig meget i munden. Alkoholen er også tydelig, så efter der er tilføjet nogle dråber vand, bliver den mere blød og afrundet. Jeg får her noter af bla. rosiner, fersken, citrus og malt.

Eftersmag: Eftersmagen er lang, og fyldig. Den hænger længe ved i munden, selvom der er tilføjet vand, hvilket er et stort plus. Smagen byder på en anelse vanilje, igen med tropiske og mørke frugter. Der er en smule læder note helt til sidst i afslutningen.

 

Vurdering: Fary Lochan har med denne whisky satset, for det er første gang de springer ud i Moscatel, og man kan roligt sige de er lykkedes med det. De er kommet ud med et slutprodukt de kan være stolte af, og som har et godt twist i både duft og smag. Noget af det jeg elsker ved whiskyer, det er hvis de er vedvarende og bliver i munden længe efter, og det gør denne her. Jeg tror bestemt ikke det er sidste gang de laver fadandele, så jeg skal med sikkerhed med på vognen igen næste gang og jeg kan kun anbefale andre i at gøre det samme.

 

Karakter: 87/100

Kategori: Rigtig god

Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her:  Mit scoringssystem

Fary Lochan Moscatel