Fary Lochan Sommer Batch 02

En rigtig sommer whisky

*Flaske modtaget af Fary Lochan Destilleri A/S

Dette er min anden anmeldelse af et Fary Lochan’s whiskyer. Dette er deres ‘Sommer batch 02’ variant. Den er ikke røget ligesom “Vinter” udgaven, så jeg glæder mig til at smage den.

Jeg var noget vild med deres’ Vinter batch 02′. Her er jeg gået mere i dybden om deres historie og baggrund. Du kan læse min anmeldelse om den her:

Fary Lochan Vinter Batch 02

Denne sommer udgave er modnet på ialt 4 ex-bourbon fade. fadende er fyldt d. 06 april 2013, 26 maj 2013, 31 maj 2013 og 13 juni 2013. De er efterfølgende alle viet sammen inden de blev tappet d. 13 febuar 2018. Så den har lagret i ca. 4 år og 10 måneder.

Der er produceret ialt 1.715 stk. af 50 cl flasker.

Den er på 46% alkohol styrke.

 

Smagning:

 

Duft: Min første indskydelse er nyslået græs og vanilje! Let malt og citrus også. Den har en meget venlig og frisk duft. Lader man den stå i nogle minutter kommer der også pære indover. Der er også meget lidt ingefær.

Smag: I smagen er her helt klart nyslået græs og vanilje igen! Grønne æbler og en smule citrus. Dens smag er meget frisk!

Afslutning: I eftersmagen kommer her lys chokolade, vanilje og frugter. Dens eftersmag er mellem-lang og rolig.

 

Vurdering: Jeg vil sige som det er. Jeg ville selv sjældent drikke denne om vinteren. Det er den simpelthen for venlig til. Den er så frisk i både duft, smag og dens hele karakter, så det bliver bare til en sommer whisky. Jeg vil være glad for at have denne stående i en sommer sæson.

 

Karakter: 86/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem