Hvordan ved du hvilken whisky du skal købe?

Nybegynder i whisky:

 

Hvis man er nybegynder i whisky, kan det godt være svært at vide hvilken whisky man kan gå efter. Når vi snakker vin, whisky, rom m.m. så er det meget forskelligt hvad man hver især syntes bedst om. Det kan være du bedst kan lide de frugtige whiskyer, fremfor de røgede eksempelvis. Generelt set så er den globale efterspørgsel på whisky steget, og det vil kun fortsætte sådan. For blot 10 år siden kunne man få ældre whiskyer til meget lavere priser end i dag.

Whisky har nået ud til større målgrupper, og i dag er den en kærkommen gæst, når der skal hygges – uanset om det er på herreturen rundt om bålet eller som en forlængelse af en god parmiddag. Nogle whisky entusiaster er skeptiske overfor trenden med, at der kommer varianter på markedet, som ikke har meget alder, Eksempelvis 4, 5 eller 8 år. Det kan godt være noget af charmen og smagsnuancerne forsvinder, med den korte alder, men er omvendt med til at åbne op for nye muligheder for de klassiske destillerier som kan sælge flere flasker. Det betyder, at du i dag kan vælge varianter, som er mildere og billigere, men gør dig selv en tjeneste og smag dig igennem klassiske single malt whiskyer, som er helt for nybegyndere.

Jeg kan anbefale nedenstående whiskyer hvis du vil have en lidt frugtig og mild whisky som de fleste vil kunne lide:

Glenfiddich 12 års

Balvenie 12 års (Doublewood)

Glen Moray Elgin Classic

Arran 10 års

Glengoyne 10 års

Alternativt hvis man er til lidt mere røg kan man tage en Islay Mist som er en god nybegynder røget whisky, eller Benromach 10 års.

 

 

The-Balvenie-Triple-Cask-16-2

Vil du se flere blog post skrevet af Whiskyhuset? Tryk på et af disse links

Whiskyhuset

Whiskyhuset indeholder anmeldelser af både whiskyer, rom og bourbon. Whiskyhuset har et ønske om at inspirerer danskerne til at udforske whiskyens verden.

Kontakt

 Kontakt mig på mail:

kontakt@whiskyhuset.net

© 2022 whiskyhuset.net – Alle rettigheder forbeholdes