Glen Moray Elgin Classic

Glen Moray – Anmeldelse 1 ud af 4

 

Glen Moray Elgin Classic

*Flaske modtaget af importør MBWS og Glen Moray Distillery

Når man først begynder at interessere sig for whisky, støder man sikkert på diverse whiskyer i supermarkeder som man prøver, lige for at tjekke whisky er noget man vil gøre yderligere i. Her kan man støde på flere mærker, og på en af hylderne kan man måske finde Glen Moray Elgin Classic Single Malt Whisky.

Tilbage i foråret 2019 var min far og jeg på en whisky rejse, hvor vi gik forbi Glen Moray destilleriet. Det var ca. 1 km. fra vores AirBnB så vi tænkte vi lige ville svinge forbi. På det tidspunkt var klokken 8 om morgenen, så vi havde desværre ikke tid nok til at få en guided tur derinde da vi havde en stram tidsplan.

Glen Moray Distillery ligger i Elgin i Speyside regionen, lige på floden Lossies bred. På Glen Moray har de gennem 5 generationer af Master Distillers opbygget og udviklet færdigheder til at lave whisky. Graham Coull er netop den 5. Master Distiller, som Glen Moray har i dag. I over 120 år har de produceret whisky og stopper ikke foreløbig. De tilbyder 4 ranges, så der er noget særligt for enhver – fra whisky-novisen til den helt nørdede whisky entusiast.

Denne her er deres mest almindelige i deres ”Classic Collection” og mest billige. Den koster omtrent 200 kr. I supermarkeder og på nettet. Jeg har ikke smagt meget fra Glen Moray, kun få single cask aftapninger hvor en af dem var på en bar i Skotland, der fik vi en Glen Moray der havde lagret på Sauternes fade i fuld fadstyrke. Nøj, den var lækker, men jeg tror der er et stort spring derfra og så til denne jeg skal skrive lidt om i dag. 

Den er nedvandet til 40% i alkohol, har lagt på ex-bourbon fade og har ingen alder på flasken. Af hvad jeg har kunne læse mig frem til, er den mindst 7-8 år.

Smagning:

 

Duft: I duften er man ikke meget i tvivl. Man har dufter af de klassiske frugtige Speyside noter, med citrus og vanilje. Den er umiddelbart imødekommende og venlig. Der er ikke det helt store power hvor man bliver overrasket.

Smag: Jeg fanger i smagen nogle af de samme noter. Det der springer mest frem er citrus, vanilje og frugter. Også nyslået græs er til stede. En lille snert af karamel, men det er meget lidt. Overordnet set, er smagen meget behagelig.

Eftersmag:  Eftersmagen er en smule krydret, med en afslutning af ‘unghed’ hvilket er lidt ærgerligt. Overraskende nok holder den længe i munden trods de 40%, så det er et plus. Her i eftersmagen er det mest krydderier, nyslået græs og citrus der fylder. Eftersmagen er mellem-lang.

 

Vurdering: Det er en god sommer-whisky, med alle de friske noter den har. Den er behagelig, men jeg tror ikke smagen i whiskyen ville kunne bære hvis den var i fadstyrke, den ville være alt for ‘spidset af alkohol’ kontra det smag whiskyen kan bære. Jeg glæder mig til en af de kommende flasker hvor vi får lidt mere spil med i smagen. Men jeg vil sige til 199-220 kr. er den ganske fornuftig.

 

Karakter: 71/100

Kategori: Respektabel
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem