Om whiskyhuset

Whiskyhuset indeholder anmeldelser af både whiskyer, rom og bourbon. Du er mere end velkommen til at kontakte mig hvis hvis du har et ønske til en whisky, rom eller bourbon jeg skal anmelde på email kontakt@whiskyhuset.net. 

Min egen historie

Whiskyhuset har jeg lavet af ren lyst og hobby. Mit mål med denne hjemmeside er at skabe inspiration til andre så de selv kan skabe deres egen holdninger og lære af mine egne. 

Whisky og rom er meget fascinerende og de gyldne dråber er i sandhed min passion. Jeg har gået op i emnet siden jeg var 19 år gammel, og det hele startede med jeg en mørk lørdag aften i februar måned var hjemme hos min far. Han introducere mig her for noget han har i hans udvalg. Han holder selv meget af både vin, whisky, rom og grappa. Han var så frisk at starte ud med en skotsk whisky fra Arran destilleriet som her væltede benene væk under mig, det var deres første i Devil’s Punch Bowl serien (som idag er et samleobjekt). Vi fik dog meget andet forskelligt af både whisky og rom den aften. Herefter tog det fart og jeg måtte udforske mere.

Jeg vidste dengang ingenting om whisky. Hvordan laver man det? Hvilke lande kommer det fra? Producere vi det i Danmark? Der var mange spørgsmål. Jeg bestemte mig for at investerer mig i min første whisky. Jeg endte ud med at købe en Balvenie Double Wood 12 års. Ikke det helt store, men det var en god ‘begynderwhisky’. Året var 2014 og min far fortalte mig om whiskymessen der kommer hvert år, dengang i Fredericia. Dette var en oplagt mulighed for at gå endnu mere i dybden med whiskyens verden. Jeg må sige det var en successful god dag. Allerede der lærte jeg meget, og endte med at få 2 flasker hjem. Det var en “Diplomatico Reserve Exclusiva” rom og en “Edradour Sauternes Cask matured” skotsk whisky.

Jeg havde i 2015 omtrent 15-20 flasker stående, men som tiden gik, kom der bare mere og mere til.

I dette stadie var “Cask strength” og “straight from the barrel/cask” whiskyer ikke bekendt for mig. Jeg havde selv kun få flasker af den kaliber, så havde aldrig bevæget mig over de 40-45% for alvor endnu. Det har ændret sig idag, og jeg elsker fadstyrke whiskyer. Det giver mere power og smag, og her kan man justere hvor “stærkt” du vil have din whisky med vand.

Jeg har et bedst forhold til både skotsk og amerikansk, whisky.  som i kan se på hjemmesiden er rom også en stor del af den.

Jeg har i dag omtrent 65-70 flasker.