Opbevaring af whisky

Regler for opbevaring:

Du kender det sikkert, du har netop købt en whisky, men du vil gerne vente lidt med at åbne den. Hvordan skal du så opbevare den?

Whisky er nemlig ikke helt som vin, whisky skal, modsat rødvin, lagres opretstående.

Whisky skal helst opbevares ved en stabil temperatur på et køligt og tørt sted hvor temperaturen ikke svinger alt for meget.

En flaske må ikke udsættes for direkte sollys. Den vil miste noget af sin farve og vil forringe den oprindelige smag med tiden.

Det er også en god idé at vende flaskerne engang imellem, så proppen bliver fugtig. Er proppen knas tør, så er der en chance for proppen vil sprække når du åbner den. Undgå også at fryse din whisky, dette skader aromaen og smagen.

I modsætning til vin, modner whisky ikke yderligere efter den er tappet på flaske. Uåbnede flasker kan opbevares i årtieruden tab af smag eller aroma, men når forseglingen på proppen er brudt og flasken åbnes, starter en iltning af indholdet, og herefter begynder whiskyen at at kunne ændre sig stille med tiden. Jo mindre der er tilbage af flasken, desto hurtigere vil iltningen og forringelsen gå på whisky. Alkoholprocent har også noget at sige, jo højere alkoholprocent jo langsommere går det som regel. Dette afhænger dog af den enkelte whisky, hvor meget smagen bliver påvirket. Det er meget forskelligt fra whisky til whisky, nogle whiskyer bliver påvirket positivt at iltningen ved at blive mere åbne i smagen, mens andre mister smagen. Igen afhænger det af den enkelte whisky.

Så for at opsummere:

1. Opbevar altid din whisky lodret

2. Opbevar whisky indendørs ved en stabil temperatur

3. For guds skyld undgå sollys

4. Frys ikke din whisky

5. Hold proppen fugtig

Tjek evt. min guide for hvordan man drikker whisky

 

 

Opbevaring af whisky

Vil du se flere blog post skrevet af Whiskyhuset? Tryk på et af disse links