Benromach Distillery Exclusive 7 års

Benromach anmeldelse 4 ud af 4

 

 Jeg er ved at være ved vejs ende fra Benromach for nu. Dette er den 4 og sidste anmeldelse jeg skriver fra Benromach for nu. Hvis du vil læse nogle af de andre inden du læser videre kan de findes her:

1. Benromach 10 års

2. Benromach 15 års

3. Benromach 2008 Cask Strength batch 01

 

Vi runder idag af med deres distillery exclusive whisky som kun kan købes på destilleriet. Da min far og jeg var på vores Skotland tur var vi på besøg hos Benromach. Jeg tænkte denne flaske kunne være spændende og eje da den er så begrænset. Jeg købte faktisk den sidste flaske de havde tilbage, så det var min heldige dag. Det er faktisk den yngste whisky af kun 7 år ud af de 4 andre, så jeg glæder mig meget til at smage hvordan den er. Dens alkohol procent er 59,6% så her er vi højt oppe. Jeg er spændt på at smage hvor meget alkoholen dominere da den er så høj, plus at den ikke har meget alder på sig. Så længe den har masser af smag og den ikke bliver ‘gemt væk’ så er vi glade. Den er destilleriet i 2011 og tappet i 2018. Flasken har stadig det klassiske Benromach design og med den fulgte en flot træ æske. Som altid holder Benromach deres first-fill politik så den har selvfølgelig lagret i first-fill bourbon fade.

 

Smagning:

 

Duft: Dens duft er venlig. Den har nogle frugtige noter af grønne æbler, og vanilje. Den har også noget citrus og halm over sig. Jeg fornemmer ingen røg i den, dog lidt kul hvilket er helt fint. Jeg ville ikke kunne dufte den havde så stor en alkohol procent, så her er den gemt væk.

Smag: Det var (desværre) det jeg frygtede ved den. Den bliver gemt en smule væk i alkohol hvilket er synd. I smagen er her faktisk den klassiske mørke chokolade jeg har fundet i alle de tidligere anmeldelser. Vanilje er også til stede. Den har heldigvis rigtig godt af at der kommer nogle dråber vand i. Den åbner sig meget mere op. Citrus og friske frugter er stadig på banen i smagen.

Eftersmag: Eftersmagen er lang. Jeg vil nærmest sige den brænder igennem halsen. Noterne forandre sig ikke, jeg opfanger ikke flere noter ved den.

 

Vurdering: Man kan godt smage dens unge alder. Den er så begrænset i smage i forhold til de andre, og de må simpelthen være alderen der spiller over. Den har heldigvis ikke så meget råsprit over sig, hvilket nogle meget unge whiskyer sagtens kan have. Jeg tror desværre det er en jeg vil komme til at have længe, om ikke andet er det en sjov flaske at eje.

 

Karakter: 73/100

Kategori: Respektabel
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem