Benromach Cask Strength Batch 01 2008

Benromach Anmeldelse 3 ud af 4 – Nu i cask strength!

Denne gang er det en fadstyrke whisky fra Benromach. Jeg har set frem til at skrive om denne fordi da jeg var i Skotland hos Benromach købte min far flasken, mens jeg købte deres distillery edition. Da jeg kom hjem og smagte den hos ham, måtte jeg selv købe flasken. Den kom ud på markedet i april måned og vi var derovre i start maj, så der var den helt ny. Det er den første Benromach laver som skiller sig ud i deres classic range udover deres 100 proof 10 års. Denne første batch er en kombination fra first-fill bourbon og sherry fade. Der er produceret 5,500 flasker af 57,9%. jeg er gået lidt mere i dybden om Benromach destilleret på de andre anmeldelser som kan læses her:

Benromach 10 års

Benromach 15 års

 Jeg husker den som mere røget end deres 10 og 15 års, men selvfølgelig er der lidt mere knald på den grundet alkoholprocenten. Dette billede tog jeg ude foran deres destilleri. Der er så mange af farverne der spiller sammen, så kan rigtig godt lide billedet.

 

Smagning:

Duft: Min første indskydelse er den ikke er røget i duften. Den har mørk bitter chokolade i duften sammen med tørrede frugter. Den har noget peber og fad over sig også.

Smag: Der kom røgen. Den ligger sig i fronten. Ligesom deres 10 og 15 års er det ikke tung røg. Vil sige det mere er 75% kullet og 25% røg. Efter røgen har vist sig kommer de søde lækre noter frem. Igen er mørk chokolade, frugter af rød æble også til stede. Den er har også en krydret karakter over sig. Dens krop er medium fyldig. Alkoholen kan godt gå ind og fylde lidt mere end hvad jeg vil have den til, hvilket er det eneste minus ved smagen. Efter man tilsætter lidt vand hjælper det på det.

Eftersmag: Der er virkelig meget mørk chokolade i denne dram. Det sidder stadig i munden nogle minutter efter. Dens eftersmag er medium-lang. Den hænger ved længe hvilket er rigtig fint!

 

Vurdering: Dette er en rigtig fin dram fra Benromach, de levere et super produkt her. Jeg kan dog stadig ikke se den bedre end deres 15 års som jeg virkelig syntes har noget kompleksitet over sig. Det bliver nemmere og nemmere for mig at genkende en Benromach på blindsmagning for de har alle sammen noget tilfælles. De er indtil videre alle krydrede. De har en hel særlig røg/kul smag over sig, og så har de også noget mørk chokolade. Jeg glæder mig til at skrive om den næste som er deres 7 års ‘distillery edition’.

 

Karakter: 87/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem