Trolden Distillery – Nimbus Stratus Peated Batch 01

Det nyeste skud, nu med røg!

*Flaske modtaget af Trolden Destilleri & Bryghus

Det er bestemt ikke første, og sidste gang jeg stifter bekendtskab med det danske destilleri Trolden Bryghus. I denne herlige vintertid er de kommet ud med 2 nye aftapninger. Stratus batch 09, og for første gang Stratus batch 01. I denne whisky har vi deres helt klassiske stratus, som er brygget på tørverøget malt.

Dette batch er som sine forgængere en blanding af 200 liters ex bourbon og små 64 liter sherryfade, primært PX på 46% ABV. Der står ikke en alder på flasken, men har fået fortalt af Trolden Bryghus tapper ikke noget under 5 år.

Jeg har tidligere anmeldt deres NIMBUS batch 06 og 07, og 08 som du kan læse herunder:

Flasken er kun lige kommet på markedet, og siden det er deres første røgede whisky er jeg spændt på at se hvor meget de har valgt at skrue op for røgen.

Jeg er også spændt på at smage hvordan den er ift. dens forgængere.

 

Smagning:

Duft: Duften minder meget om dens forgængere, dog kan man tydeligt dufte røgen i den, hvilket giver et godt modspil over for deres klassiske noter. Vanilje, skov og røde bær, og så røgen der dulmer i baggrunden.

Smag: Den har rund, blød smag af karamel, men også nogle mere kantede noter af lakrids og peber. Røgen er stadig ikke frembrusende, men den er der!  Overordnet set er smagen behagelig, hvor røgen har et fint sammenspil.

Eftersmag: Whiskyen har en mellemlang afslutning, noter som skov, malt og træ/fad, harpiks er at finde i eftersmagen. Alkoholen er også at finde, men dette kan nok forklares på den unge alder. 

 

Vurdering: Efter at have smagt whiskyen en del gange på forskellige tidspunkter fanger jeg mig selv i at lukke øjnene og forestiller mig at man er ude i skoven en kold vintermorgen. Man skal ud og hukke brænde, og man tager lige denne Nimbus Peated med under armen. (Lidt ligesom billedet i anmeldelsen) Den passer rigtig godt til årets sæson. Dog glæder jeg mig til Trolden frigiver ældre whiskyer, da man godt kan fornemme dens unge alder i smagen. Alt til den tid, de skal stadig have ros for at igen komme ud med godt håndværk.

 

Karakter: 81/100

Kategori: Rigtig god

Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her:  Mit scoringssystem

Nimbus-Peated-batch-01