Trolden Distillery – Nimbus No. 7

Fortsættelsen af det herlige

*Flaske modtaget af Trolden Destilleri & Bryghus

Det er lidt over et år siden jeg skrev om Nimbus No. 6, fra Trolden Destilleri jeg er rigtig glad for at være genforenet igen med deres Nimbus No. 7.  Ligesom forgængeren er denne danske single malt også lagret på både bourbon og PX (Pedro Ximenez) sherry fade. Der er produceret kun 400 flasker i 46% alkohol styrke til en pris af 595 kr. Jeg syntes det er fedt at rigtig mange danske destillerier ikke nedvander dem helt ned til 40%, man får så meget ud af whiskyen hvis det bare er lidt højere omkring 46 procent eller derover.  Deres Nimbus serie har virkelig gjort det godt ift. whisky guruen Jim Murrays bedømmelser på henholdsvis 94, 89, 93 og 92,5 point. Det er flot at så mange danske destillerier bevæger sig op i den liga. Det bliver så spændende at se hvordan det danske whisky marked ser ud om 10-20 år. Så kan vi håbe vi er helt oppe og danse med de store skotske drenge.

Smagning:

Duft: Man kan med det samme dufte en tørhed i whiskyen. Den er kantet og har noter der springer tydeligt ud. Mørk bitter chokolade og pekannødder!  Nu er der ikke en alder på flasken, men den har en unghed i duften og skulle jeg komme med et gæt ville jeg gætte på den er mellem 4 og 5 år.

Smag: I smagen er der meget at sige. Vi har igen mørk bitter chokolade med tydelige fad noter. Den har også en peber krydret karakter. Der er også den her traditionelle sherry noter af rosiner, dog er det ikke så tydeligt. Alkohol procenten er tilpas med smagsnoter, den går ikke ind og overdøver smagen.

Eftersmag: Du er ikke i tvivl om at eftersmagen er tør, og er mellem-lang. Det er utroligt så tydeligt den mørke bitre chokolade hænger ved, hele vejen fra start til slut. Igen fylder der fad i slutningen. Utrolig lækkert! 

 

Vurdering: Den er på ingen måde som deres tidligere nummer 6. Den var blød og rund, hvor imod denne er tør, krydret og kantet. Det er på ingen måde en dårlig ting i min bog, men det kommer an på ens humør med hvad man er til. Var det blindt havde jeg gættet på den havde lagret på Oloroso sherry fade fremfor PX pga. den tørhed den har. Ville gerne have haft ungheden var gemt mere væk i både duft og smag, men den går ikke ind og overtager hvilket er et plus. Det er en rigtig fin whisky, som sagtens kan tåle at stå i rigtig mange danske hjem! Man er ikke i tvivl om der er god håndværk i det danske marked.

 

Karakter: 85/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem