Trolden Distillery – Nimbus Stratus Batch 09

Nyeste batch på stammen

*Flaske modtaget af Trolden Destilleri & Bryghus

 Nu skal vi igen kigge blikket over mod Trolden Destilleri. Jeg har efterhånden skrevet en del om dem, og deres sidste nye batch fra STRATUS serien er nummer 09.

Dette batch er som sine forgængere en blanding af 200 liters ex bourbon og små 64 liter sherryfade, primært PX på 46% ABV. Der står ikke en alder på flasken, men Trolden Bryghus tapper ikke noget under 5 år.

Jeg har tidligere anmeldt deres NIMBUS batch 06 og 07, og 08, og peatede som du kan læse herunder:

Trolden Distillery – NIMBUS batch 06

Trolden Distillery – NIMBUS batch 07

Trolden Distillery – NIMBUS batch 08

Trolden Distillery – NIMBUS Peated batch 01

Der er kommet en enkelt lille ændring på denne flaske ift. batch 08. Nu står batch nummeret ikke længere i fronten på etiketten, men nu i siden hvor flaskenummeret også står. Det er i stedet erstattet af “Danish Single Malt Whisky” i fronten.

Det er et stykke tid siden jeg sidst har smagt denne serie som ikke er røget, men glæder mig til et genbesyn.

 

Smagning:

Duft: Den har en blød malt note i duften, med lette noter af honning, fad og skov. Lader man den stå nogle minutter, kommer der en karamel sødme i duften, hvilket klæder den rigtig godt.

Smag: Den har en tør og kantet karakter, men på en god måde! Den har noget sødme som spiller godt ind med tørre. Sagt med andre ord, har den en fin balance i dens nuancer. Den har noter af fad, fudge og rosiner.

Eftersmag: Den har en mellem-lang eftersmag. Det er en god blanding af noget sødt, tør og kantet. Den får en let krydret afrunding af malt, fad og karamel.

 

Vurdering: Trolden har gjort det rigtig fint med dette batch, faktisk er dette min favorit af alle dem jeg har skrevet om gennem tiden. Dens alkoholprocent på de 46% ABV passer den godt, men det kunne være interessant at smage den på en lidt højere styrke. Jeg ser i hvert fald frem til de næste batches fra dem. Alt i alt, en rigtig fin whisky.

 

Karakter: 87/100

Kategori: Rigtig god

Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her:  Mit scoringssystem

nimbus-stratus-09_2