The Arran Malt The Bothy Quarter Cask

Endnu en spændende Arran 

 

Efterhånden har jeg smagt meget forskelligt fra Arran gennem årene, og det skal ikke være en hemmelighed at det er et af mine yndlings destillerier. De laver så meget godt, og er gode til at eksperimentere med deres whiskyer. Den jeg skal anmelde i dag fandt jeg på dette års whiskymesse 2019 i Kolding. Det er Batch 02 af Arran’s Bothy Quarter Casks som har lagret på first fill Amerikanske ex-bourbon fade. Den er efterfølgende kommet i mindst 18 måneder i deres mindre amerikanske quarter cask fade. Den er flasket uden kølefiltrering eller kunstig farvning. Den har en styrke på 55,2% og de har produceret 12.000 flasker af denne udgave. Den har desværre ingen alder på sig, så vi kan ikke sige præcis hvor gammel den er. Den kostede der 460 kr. Jeg smagte den jo på messen, og der blev jeg noget imponeret. Jeg glæder mig til at smage den igen.

Du kan læse om mine tidligere anmeldelser jeg har lavet på Arran her:

 Arran Lochranza Reserve

Arran Millenium Casks

Arran Single Sherry Cask 1996

 

Smagning:

 

Duft: Den har en harmonisk duft af let citrus, frugter, pærer og vanilje. Den er ikke voldsom fremtrædende selvom den har siddet i glasset i nogle minutter. 

Smag: Den har en dejlig smags eksplosion. Alkoholprocenten er høj, så den fylder også meget i munden, men den slår ikke smagene ud, hvilket er rigtig godt! Der er blandt andet smag af friske æbler, smørkage, vanilje og citrus. Den har også en mellem krydret karakter over sig. Efter man kommer nogle dråber vand i bliver den mere rund og harmonisk.

Afslutning: Har en medium-lang eftersmag, heldigvis. Det er altid rart når smagen ikke går alt for hurtig væk. Den krydrede eftersmag er primær sammen med vanilje og citrus.

 

Vurdering: Den har en rigtig flot struktur i sig. Den er afbalanceret og i ro. Dens duft springer ikke igennem, men det må man sige smagen gør, så man får sig en overraskelse. Hvis dagen har været hård og man kunne drikke en skotsk kunne jeg sagtens finde på at finde denne frem. Det er en man tænker over og slapper af til.  Jeg syntes egentlig ikke den har den klassiske “Arran ø karakter” i sig, men det gør ikke noget. For prisen af 460 kr. får man meget whisky for pengene.

 

Karakter: 88/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem

Husk at tjekke shoppen hvor du nu kan købe mine 3D printede whiskytønder til Glencairn glas.