Arran Lochranza Reserve

En fin hverdags whisky

 

Denne udgave fra Arran er fremstillet af destiller James Macaggart. Det er en NAS Whisky (No age statement) så vi ved ikke hvor mange år den har lagret i fade, men udfra hvad jeg har læst vil jeg gætte mig til mellem 5 og 7 år.

Selve navnet Lochranza er byen hvor Arran Distelleriet ligger siden det genåbnede i 1995. Selve whiskyen har lagret på både ex-bourbon og europæiske egetræsfade.

Som så mange andre Arran Whiskyer har denne også den specielle ø karakter. Den er på 43% så her vælger jeg ikke at tilføje vand, Flasken er prismæssigt ikke i den høje ende, den er ikke koldfilteret og er ikke tilsat farve.

 

Smagning:

 

Duft: Min første indskydelse i næsen er byg, den dufter også af pærer, grønne æbler og så har den igen ø karakter over sig. Det er svært at forklare, men hvis man forestiller sig man står på en ø og kan dufte saltet hav og tang. Det er lidt sådan det er.

Smag: Har en venlig smag, den går slet ikke ind og giver dig en mavepuster, den er stille og rolig. Den har lidt citrus og dens ø karakter er også tiltrædende i smagen. jeg fornemmer lidt æbler og vanilje også.

Afslutning: Den har ikke den vilde afslutning, dens smag er desværre hurtigt ovre. De samme smagsnoter fremtræder i afslutningen, som sagt er den ikke voldsom kompleks, den er mere en rolig dram som ikke springer voldsom ud i smagen.

 

Vurdering: Som jeg har skrevet i en af mine andre Arran anmeldelser så laver de altså god whisky. De er komplekse, og byder på voldsomme smags oplevelser. På det punkt kan den her godt være lidt en skuffelse. Den er slet ikke dårlig, det er en god hverdags dram, men den er bare ikke særlig fyldig, den har dog nogle ting hos sig som jeg godt kan lide. Den ø karakter er ikke en man ser i enhver whisky.

 

Karakter: 73/100

Kategori: Respektabel
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem