Glen Moray 10 Fired Oak

Glen Moray – Anmeldelse 3 ud af 4

Glen Moray 10 Fired Oak

*Flaske modtaget af importør MBWS og Glen Moray Distillery

Har du endnu ikke læst de 2 første anmeldelser kan du læse dem her:

Glen Moray Elgin Classic

Glen Moray Elgin Classic Port Cask Finish

Denne whisky fra Glen Moray er Graham Coull, Distilleri ejerens værk, og er inspireret af hans stigende interesse for amerikansk whisky. Whiskyen har lagret i 9 år og 2 måneder i ex-bourbon fade og de sidste 10 måneder i meget forkullet bourbon fade, derfor navnet ‘Fired Oak”. Jeg er selv lidt spændt på det, for kan godt tro man får lidt både fra det skotske, men måske også smagsnoter fra det amerikanske. Vi er oppe på de 300-350 kr. flasken, med en alkoholprocent på 40. Titlen og labelen på flasken kan godt minde om en whisky der er røget, men det er slet ikke tilfældet.

Ligesom med de andre har jeg også smagt denne løbende den seneste uge af mange omgange

 

.

Smagning:

Duft: Duften er venlig ligesom de andre, der er dog nogle andre noter indover her. Vanilje, cirtus/lime, fad og milde mint noter!

Smag: I smagen kunne jeg faktisk godt være i tvivl. Smagen kan godt minde om en ung amerikansk rye, men der er dog mest skotsk i den. Der er tydelige citrus og vanilje noter. Der også den her milde mint smag. Alt i alt, er smagen ganske fin.

Eftersmag: Kyrdret afslutning. med fad noter, og igen mint. Der kommer noget der minder om lys chokolade også. Eftersmagen er mellem-lang.

Vurdering: Det kan være pga. minten at jeg syntes den minder om en amerikansk rye, men har stadig unge noter. Den kunne helt klart godt bruge nogle flere år på bagen. Skulle jeg vælge en favorit ville det stadig være Port Cask Finish udgaven. Jeg glæder mig til vi kommer op i noget højt fadstyrke i den sidste anmeldelse.

Karakter: 77/100

Kategori: Respektabel
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem