Glen Moray Elgin Classic Port Cask Finish

Glen Moray – Anmeldelse 2 ud af 4

 

Glen Moray Elgin Classic Port Cask Finish

 

*Flaske modtaget af importør MBWS og Glen Moray Distillery

Hvis du endnu ikke har læst den første anmeldelse af Glen Moray Classic Single Malt kan du læse den her:

Glen Moray Elgin Classic

Nu kommer vi over i noget lidt mere sjovt. Flasken i sig selv er ikke meget dyrere end den tidligere, men her kommer der højst sandsynligt flere smagsnoter indover. Denne aftapning fra Glen Moray har fået et finish på ex-portvinsfade i 8 måneder, hvor den først har lagret på ex-bourbonfade. Jeg har ikke kunne finde frem til en cirka alder på den, men det kan være jeg kan fornemme det når jeg smager den. Mon ikke den har nogenlunde samme alder som den tidligere.

Man kan også tydeligt se den også har fået en mere rav farve, end Elgin Classic som jo var meget gylden. Jeg har fået flere glas af denne den seneste uge, og den er faktisk rigtig fin. Den er dejlig behagelig og det er nemt en whisky man kan komme til at få flere glas af på én aften.

 

Smagning:

Duft: Der er 2 tydelige primære noter jeg opfanger i duften. Den ene er brombær og den anden er vanilje. Duften har en sødme fra portvinsfadene, men også en ‘fad note’. Overall, får man et godt førstehåndsindtryk.

Smag: Min første indskydelse i smagen er byg, og andre krydrede noter. Det forsvinder forholdsvis hurtig og bliver erstattet af en sødme der minder om hindbær, og mørk bitter chokolade. Der er en anelse snert af citrus, men det er meget lidt.

Eftersmag: Eftersmagen er bitter, sødelig og krydret. Der er alle overstående noter i spil, med tydelige fad noter. Eftersmagen er mellem lang. Det er mest bitterheden af mørk chokolade der fylder til slut. 

Vurdering: Selvom prisen er meget ens med den tidligere ‘Elgin Classic’, så syntes jeg man får noget mere smag i denne Port Cask finish.  Den byder på nogle flere noter tydelige noter. Jeg gad rigtig godt at se denne i fadstyrke, men der kommer en der minder lidt om den i anmeldelse nummer fire. Det er selvfølgelig synd den er nedvandet til 40%, men igen, som jeg sagde til prisen får man også noget for pengene her.

Skulle jeg anbefale mellem ‘Elgin Classic’ og ‘Port Cask Finish’ ville jeg klart vælge denne.

 

Karakter: 79/100

Kategori: Respektabel
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem