Thornæs – Young Malt Cask #39

Young Malt, nu med røg.

*Flaske modtaget af Thornæs Destilleri

For nogle måneder siden skrev jeg om Thornæs – Young Malt Cask #32 . Det var en behagelig overraskelse, fra noget der ikke helt er whisky endnu. Jeg ser frem til at smage denne aftapning, da den er mindre nedvandet til 50,7% og der kommer noget røg med. Flasken her er 37,5 cl. Den har lagret udelukkende på et 50 liters 1st fill New European Oak fad. Fadnummeret er #39 og der er total produceret kun 130 flasker. Med en Young Malt kan det kan give et indblik i hvor ens fremtidige whisky vil hen af, både i smagsnuancer og karakter. Den er fyldt på fadet d. 09.11.2020 og hældt på flaske d. 23.02.2023 hvilket giver os en total alder på 27 måneder og 14 dage.

Det skal understreges vi ikke har at gøre med en whisky endnu, det er en Young Malt. Før det må kaldes whisky skal den have lagret minimum i 3 år i egetræsfade. Derfor vil denne anmeldelse også være baseret på hvad produktet er i dens nuværende stadie, og ikke hvad produktet ville blive til.

Smagning:

Duft: Frugtig og en let ikke-dominerende røg. milde krydderier og vanilje. Ethanol kan fornemmes, med frisk malt.

Smag: Det første der falder mig ind når jeg smager den er vanilje, lidt bredere og fyldigere røg end duften og lette frugtige noter. Kommer man  få dråber vand i åbner den sig op, og gør sig mere åben. Man får afrundet røg, og milde krydderier. 

Eftersmag: Eftersmagen er mellem-lang, og har kryderede noter, med let peber, røg og vanilje. Lækkert!

 

Vurdering: Som skrevet tidligere skal nedstående bedømmelse skal ikke ses som en whisky bedømmelse, da den ikke har nået det punkt endnu. Min spidskompetence er ikke Young Malt, men jeg har stor respekt for Torben vil vise hvad han kan ud fra hvor langt han er i hans produktion. Jeg ser meget frem til at smage hans udvalg, når han når til punktet hvor han kan tappe sit whisky!

 

Karakter: 83/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem

Thornæs-Young-Malt-#39