The Glenrothes 1995 American Oak

En ualmindelig billig whisky

 

Kender i det når i tror noget er for godt til at være sandt?

Det oplevede jeg med denne whisky. Det er en Glenrothes der er destilleret i 1995 der har lagt i 20 år i friske amerikanske egetræsfade og derefter fået det sidste år på seasoned-oloroso amerikanske fade. Whiskyen er tappet i 2017 og er på 45% alkohol. Jeg købte flasken herhjemme for 350 kr i en fysisk butik. 

Aldrig før har jeg set man kan få så meget alder for pengene.

Hvis vi skal have noget baggrundsviden om destilleriet The Glenrothes så ligger det i Speyside regionen i Skotland. Det er grundlagt i år 1878 af James Stuart og 90% af deres whiskyer er lagret i sherry fade. Det ligger i den lille skotske by Rothes. Min far og jeg kørte forbi byen i bussen da vi var derovre. Du kan læse om vores fantastiske whisky tur her.

Den 28 december 1879 begyndte råspritten og flyde på destilleriet, og det var her de gik i gang med deres produktion.

Der er lavet flere udgaver af denne vintage edition, bla. en der er destilleret i 1995-2011 og er på 43% alkohol, så hvis man planlægger og købe den, så skal man lige holde øje, for det er ikke den jeg skriver om i dag. Af hvad jeg har læst om den udgave så skulle den mangle noget kompleksitet.

 

Smagning:

Duft: Den har så tydelige bourbon noter over sig! Vanilje, karamel, mørk chokolade, rørsukker, lidt sherry og tørrede frugter. Der er helt klart noget klassisk glenrothes-krydderi også. 

Smag: Fantastisk. krydret! Vanilje og karamel, mørk bitter chokolade. Den smager af højere alkoholprocent. (omrking 48-52%) Egetræsnoter med en smule læder. Der er virkelig knald på den smagsmæssigt og den er også en smule kompleks!

Eftersmag: Lang. Smagen er overraskende lang. Her er det mest krydderierne og vaniljen der fylder i eftersmagen. Virkelig en behagelig varmlig eftersmag. Oloroso tørhed er bestemt i den sene eftersmag.

 

Vurdering: er overrasket over bare 1 år på et season sherry amerikansk fad kan gøre det får så tydelige sherry noter. Men der er helt klart mest amerikansk i den! Det er en eksplosions bombe, som overrasker mig. Hvis jeg ikke kendte prisen på den ville jeg gætte den kostede omkring 600-700 kr. Det billigste jeg har fundet den til på nettet er 450, så for mig er det et must-have til de penge. jeg har selv købt en ekstra flaske af den, for når man først har smagt den vil man have mere.

 

Karakter: 87/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem

Whiskyhuset

Har eksisteret siden 2018 hvor jeg løbende har udgivet anmeldelser fra danske og udenlandske destillerier. Whiskyhuset indeholder anmeldelser af whisky, rom og bourbon. Hjemmesiden er drevet af ren lyst og hobby.

Information

Kontakt email:
kontakt@whiskyhuset.net


© 2019 whiskyhuset.net – Alle rettigheder forbeholdes

Udviklet af Veosoft.dk