The Glenlivet Nàdurra Oloroso Matured

The Glenlivet Nàdurra Oloroso

 

Utroligt nok er det først nu jeg anmelder en whisky fra ”The Glenlivet”. De har været et af mine første skridt til at lære og drikke whisky. Vi starter så godt ud med denne udgave fra Nàdurra serien som er deres oloroso matured first-fill sherry casks.

Jeg har egentlig i alle de år jeg har interesseret mig for whisky, altid været glad for The Glenlivet. Det er en stor produktion, og de laver også meget forskelligt, men man kan finde meget godt imellem.

Jeg har selv nogle stykker fra deres Nàdurra serie. Blandt andet deres first-fill american white oak, deres 16 års og nu denne. Derudover har jeg også deres alm. 18 års, 15 års og til sidst en 17 års som jeg har købt hos destilleriet.

Jeg tror jeg har smagt alle fra Nàdurra serien pånær deres røgede. Den har jeg stadig til gode.

Hvis du vil læse om mit Skotland tur hvor jeg blandt andet er inde og besøge The Glenlivet destilleriet kan du læsen den her: https://whiskyhuset.net/whisky-tur-skotland-2019/

På destilleriet smagte jeg denne direkte fra fadet, den smagte noget ældre, mere afrundet, og noget mere harmonisk. Så jeg glæder mig til at vende tilbage til denne og sammenligne de to.

Det er en no-age statement whisky, så vi kender ikke dens alder. Den er ikke koldfilteret og er på 60,4% Det er Batch OL0516 som er hældt på flaske i maj måned 2016.

Siden det er first-fill oloroso sherry fade ville jeg forvente en mørkere farve, så tror faktisk ikke den er særlig gammel.

 

Smagning:

Duft: Den har tydelig den lidt kantede oloroso duft. sherry, fad, tørrede frugter, og læder er også fremtrædende. Der er også nødder noter til stede. Generelt har den en tung duft, så der skal tilsættes vand og så skal man vente lidt. Tilsætter man nogle dråber vand er tørrede frugter og læder noget mere fremtrædende.

Smag: Dens smag er barsk. Den er kantet, og har tør sherry smag i sig, dog en sødelig del af slagsen, og vanilje noter samt rosiner kommer efterfølgende. Med vand forsvinder kanten, og den er mere afrundet i de smage. Det anbefaler jeg helt klart man gør.

Afslutning: I afslutningen bliver den noget mere rund i smagen, og mere hvilende. Jeg kan ikke helt afgøre om den er mest kantet eller rund i smagen uden vand, men efter vand er den uden tvivl mere rund. Røde æbler, læder, rosiner samt tørrede frugter er mest tilbage i slutningen.

 

Vurdering: Glenlivet’s Nàdurra serie har aldrig skuffet mig. De er simpelthen så fine hver gang. Der anbefales helt klart man smager denne uden vand først, men så efter tilføjer nogle dråber vand. Det gør så meget mere godt for den. Det er en kraftfuld whisky som gerne vil ‘vise sig frem’. Jeg vil nok til hver en tid have en Nàdurra stående i mit skab, for de skuffer aldrig.

 

Karakter: 88/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?

Læs mere her: Mit scoringssystem

Husk hvis du vil købe en af mine 3D printede whiskytønder som set på billedet til transport af glencairn glas kan du købe dem her på siden, eller sende mig en mail til kontakt@whiskyhuset.net