The Glendronach Cask Strength Batch 7

En whisky der har noget hygge over sig

 

The Glendronach Batch nummer 7 i rækken. Jeg har hørt godt om serien, og glæder mig meget til at smage den. Det skal siges jeg ikke har smagt nogle i den serie før. Jeg har tidligere anmeldt The Glendronach 8 års som jeg er glad for.

Jeg er faktisk begyndt at blive glad for Glendronach. De laver noget god whisky med masser af forskellige varianter.

Den første ‘The Glendronach Batch 1’ udkom på markedet i 2009. Dette er en klassisk Glendronach aftapning med en kombination af både PX og Oloroso sherry fade som er brugt til lagringen. Den har en god styrke på 57,9% så jeg håber den byder på masser af smag og styrke.

Jeg har hørt fra andre der har smagt den at trods den store alkoholprocent så skulle den være meget blød i smagen og ikke føles som en whisky der er på 57,9%.

Det er en NAS whisky altså ’No Age Statement’, så der beskrives ikke hvor længe den har lagret.

Flasken i sig selv syntes jeg er flot, den mørkegrønne farve klæder flasken, og whiskyen har en flot gylden farve.

 

Smagning:

Duft: Har en venlig tør træduft, den dufter krydret og karamel fudge er også på banen!

Smag: Har en kraftfuld, men alligevel blød smag af vanilje. Den er frugtig og har helt klart sherry noter.

Afslutning: Har en lang dejlig afslutning der er vedvarende, igen kommer sherryen som en dyb afslutning med hasselnødder og vanilje er igen fremtrædende.

 

Vurdering: Jeg syntes de har gjort et godt stykke arbejde med deres batch 7, Hvis jeg støder på nogle af deres tidligere batches skal de helt sikkert også prøves. Flasken i sig selv har de også lavet et flot design på. Det er en whisky man ikke kan tage det ene glas efter det andet, fordi den har sådan en fyldig karakter. Jeg kan helt sikkert anbefale denne Glendronach til andre som vil overveje den.

 

Karakter: 88/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem