Glendronach 8 års Single Malt Whisky

En mild sherry fra Glendronach

 

Glendronach er et højlandsdestilleri som er et af Skotlands ældste og det kan trække en historisk linie til de allerførste licenser der blev udstedt til legal destillering i højlandet. GlenDronach blev opbygget i 1825 lige uden for byen Huntly. Siden da har destilleriet været nedbrændt, skiftet ejere mange gange.

Denne 8 års udgave er lagret på spanske sherryfade der tidligere har været anvendt til nogle fine sherrytyper som Pedro Ximinex og Oloroso. Den er ikke kold-filteret eller tilsat farve og har en 43% alkohol.

Selvom Glendronach er en af de store skotske kvalitets destillerier så ligger den maksimale årlige kapacitet på 1,4 millioner liter hvilket ikke er særlig meget i forhold til andre.

Glendronach laver rigtige gode whiskyer, og denne 8 års udgave ser jeg frem til efter ikke at have smagt den længe. Som jeg husker den er det en dejlig blød single malt.

 

 

Smagning:

Duft: frugtig duft, let krydderier og vanilje. Dejlig mild og venlig indtil videre.

Smag: min første indskydelse er sherry, krydderier og vanilje træder igen i karakter. Læder og træ kommer efterfølgende. Den har en blød og rund smag

Afslutning: Den vare ved i smagen, overraskende vedvarende trods kun 43%. I slutningen træder de frugtige noter og læder tilbage, sherry noterne er ikke så kraftige som jeg troede.

 

Vurdering: Jeg vurderer denne whisky som rigtig fin. Den har en dejlig aroma, samt er rigtig blød og venlig i dens smag. En ’pleaser’ der er nem drikkelig for de nye i faget.

 

Karakter: 79/100

Kategori: Respektabel
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem

Whiskyhuset

Har eksisteret siden 2018 hvor jeg løbende har udgivet anmeldelser fra danske og udenlandske destillerier. Whiskyhuset indeholder anmeldelser af whisky, rom og bourbon. Hjemmesiden er drevet af ren lyst og hobby.

Information

Kontakt email:
kontakt@whiskyhuset.net


© 2019 whiskyhuset.net – Alle rettigheder forbeholdes

Udviklet af Veosoft.dk