Mosgaard Palo Cortado Cask Batch 02

Nu skruer vi op for alkohol procenten

*Flaske modtaget af Mosgaard Whisky

Sidste uge anmeldte jeg Mosgaard Pedro Ximenez Cask Batch 09 og nu skal vi ud i deres Palo Cortado cask batch 02. Jeg undrede mig da så navnet “Palo Cortado”, det kendte jeg ikke til.

Palo Cortado er en sherrytype der er en mellemting mellem en Amontillado og Oloroso sherry. Den har en duft som en Amontillado og en fylde og smag a la Oloroso. Kun omkring 1-2% af druerne presset til sherry udvikler sig til palo cortado. Det er en forholdsvis ny serie for Mosgaard, det første batch udkom første gang i efteråret 2021, og dette batch i januar 2022. Jeg er glad for at se vi rammer en højere alkoholprocent i denne på 53%.

“Mosgaard Palo Cortado Cask” tog sine første skridt mod det færdige produkt for en del år siden. Der fik de bygget fadene af amerikansk hvid-eg, fik dem medium toastede, og lagde dem til at lagre med Palo Cortado sherry.

Fra Mosgaards hjemmeside:

“Den Palo Cortado sherry som har modnet fadene er ikke en helt almindelig sherry. Det er en sherry som Gitte og Jes Mosgaard selv har blendet i Spanien. Sherryen har ligget på fadene i 1,5 år og trængt så dybt ind i træet som muligt – og dermed modnet fadet til at kunne lave Palo Cortado whisky. Da fadene var modne gik sherryen videre, og vi fik fadene til Danmark, og de blev fyldt med New Spirit.”

Smagning:

Duft: Jeg må sige jeg har duftet meget længe for at finde ud af hvilke noter den har. Jeg dufter appelsiner og blommer som primær. Gemt meget væk i baggrunden også hindbær.

Smag: Der er mange sommer noter i den, både af abrikoser, grønne æbler og appelsiner. Marcipan er også i duften med vanilje.

Eftersmag: Eftersmagen er mellem-lang, men smagene forbliver længe i munden efter man har sunket.

 

Vurdering: Det her er en sommer whisky der helt sikkert forsvinder hurtigt herhjemme over sommeren. Alle de friske noter den har kan den nemt nydes sammen med en dessert. Det er ikke en kompleks whisky man sidder og tænker over længe, men den har nogle meget specielle samlede noter jeg ikke har oplevet i en whisky før.

 

Karakter: 86/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem

Mosgaard-Palo-Cortado-batch-02