Lagg Distillery – Kilmory 46%

Ung røg fra øen Arran

*Flaske modtaget af LAGO Import

Jeg har længe ventet på denne dag at smage en whisky på samme lille ø hvor mit yndlingsdestilleri ligger. For ganske få år siden begyndte Isle of Arran Distillers at bygge Lagg Distillery der ligger cirka 40 kilometer syd for Lochranza Distillery. Det skal ikke være en hemmelighed at Lochranza Distillery har jeg en helt speciel kærlighed for og jeg har efterhånden skrevet en del anmeldelser fra destilleriet.

I forbindelse med etablering af destilleriet blev Graham Omand udnævnt til Distillery Manager. Graham har i næsten 10 år arbejdet på Lochranza destilleriet på Arran, så han er godt kendt med både kollegaer og firmaets politikker.

Destilleriet vil primært fokusere på at lave røgede whiskyer, så jeg forventer også at denne aftapning er røget.

Der er ingen alder på whiskyen, men som Lagg Distillery skriver på deres hjemmeside så blev deres første middlecut af deres råsprit lavet tirsdag d. 19 marts 2019 kl. 14.35. Det giver os en whisky på maks fire år, men den er højst sandsynligt tre år ligesom tidligere batches.

Den har lagret på ex-bourbon fade og er nedvandet til 46%. Den har naturlig farve og er ikke koldfiltreret. Denne er den første i deres core range fra destilleriet.

Dog er det en ung whisky, men jeg ser stadig MEGET frem til at smage hvordan grundstenen er for Lagg Distillery.

Smagning:

Duft: Tørvet røg! Man er ikke et sekund i tvivl. Let vanilje og saltede toner. Der er også en anelse citrus, men røgen overtager meget duften.

Smag: I smagen er den frugtig, med en underliggende røg, der vokser betydeligt jo mere man smager. Vanilje, og citrus er igen til stede, men de skinner ikke voldsomt igennem. Lader man den stå i glasset lidt, bliver røgen også til en forkullet røget smag.

Eftersmag: Eftersmagen er mellem-lang med krydrede noter og røg. Smagen bliver siddende længe i munden, men det er mest røgen der er vedvarende.

 

Vurdering: Jeg har skrevet ordet “røg” mange gange i smagningen, og det er der god grund til. For whiskyen er meget røget, og man skal i hvert fald kunne lide røgede whiskyer for at kunne lide denne whisky fra Lagg Distillery. Jeg kan godt lide røgede whiskyer, dog i små mængder. Den unge alder er gemt lidt væk i smagen, hvilket er et plus. Man smager ikke whiskyen kun er 3-4 år, men det er en god røget whisky!

Jeg vil gerne takke LAGO Import for afsendelsen af flasken.

 

Karakter: 82/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem

Lagg-Distillery-Kilmory