Einar’s Distillery – Smyril Single Malt Whisky

Single Malt Whisky fra Færøerne

*Flaske modtaget af Einar’s Distillery

I hele Whiskyhuset’ historie ville jeg aldrig have troet jeg skulle anmelde en færøsk whisky. Dog sidder jeg med en foran mig nu fra Einar’s Distillery som producere whisky på de små øer. Du kan læse min artikel jeg har skrevet om destilleriet her. Jeg anbefaler meget du læser den inden du læser denne anmeldelse.

Jeg stiftede første gang bekendtskab med Sebastian, der arbejder hos Einar’s Distillery i Vejle hvor SMWS whisky festivalen fandt sted. Det var en mindre messe hvor der kun var danske destillerier til stede. Der stod mange af de store, såvel små danske destillerier. De havde alle diverse udstillinger med borde, skilte, plakater og ikke mindst deres whisky. I den ene ende af salen stod Sebastian ved hans stand. Der var hverken skilte, pynt eller andet der reklamerede for Einar’s Distillery. Han stod alene, med et bord og nogle flasker uden label. That’s it!

Det var ikke min første prioritet at besøge standen, men da jeg besøgte den var det den stand jeg ikke kunne gå fra igen! Han havde flasket nogle fadprøver som han gerne ville have danskernes reaktioner på. Både whisky der havde lagret på sherry og bourbon fade. Det var en sand fornøjelse at snakke med Sebastian og smage hans whisky der smagte fuldstændig sublimt. På billedet ses Sebastian med min far og jeg der smager hans whisky.

Denne flaske jeg skal skrive om i dag hedder “Smyril” og er en frigivelse på i alt 7 fade. (6 stk 90 liters oloroso sherry fade og én 190 liters bourbon barrel) Den er vandet ned til 49% og er et marriage af oloroso og bourbon der er mellem 3 år og 3 måneder og knap 4 år. Kunne du være interesseret i denne whisky kan du købe den kun et sted i Danmark – Nemlig hos Tønden Haslev (tonden.dk)

 

Smagning:

Duft: Friske grønne æbler med vanilje og græs. Den har en behagelig duft af lette fad noter, samt friske frugter. Den har en lille snert af menthol, men det er meget lidt.

Smag:  Smagen minder om duften. Vanilje, friske æbler, græs og honning er hvad jeg smager mest. Den er rolig og har en god afrunding. Der er en anelse grøn te, i slutningen af smagen.

Eftersmag: Den har en mellemlang eftersmag som har en blød afslutning. Jeg savner en højere alkoholprocent, da jeg ikke syntes den udnytter sit fulde potentiale. Den har en fin eftersmag som jeg tror langt de fleste whisky nydere vil holde af.

 

Vurdering: Dette er min første debut anmeldelse af en whisky sammen med Einar’s Distillery, og har du ikke læst min destilleri artikel med dem vil jeg anbefaler du tjekker den ud. Nu har jeg været til to messer hvor Einar’s Distillery var til stede, og det har et uhørt højt potentiale. Her start februar var vi igen ved SMWS i Vejle, og vi endte med (igen) at bruge det meste af tiden ved hans stand, fordi han har så meget godt i gemmerne. Smyril er en flot debut whisky til det danske marked, trods dens unge alder har en en rolig smag og afrunding som man normalt ikke vil forvente af en whisky med så kort en alder. Jeg kan simpelthen ikke vente med at se hvad de kommer med senere hen. Jeg vil se MEGET frem til det.

 

Karakter: 85/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem

SMWS-Einer
Einers-Distillery-Single-Malt-Whisky_2