Wild Turkey Rare Breed 58.4% (116.8 Proof)

Måske den bedste bourbon i verden?

 

Kender du til Wild Turkey? De er mest kendt for deres Wild Turkey 101 der kan købes fra rigtig mange forhandlere. Der findes både gode og forskellige slags fra dem, men denne har et nyt label design, samt få højere procenter! Denne udgave udkom på markedet i USA i foråret 2017 og er den nyeste inden for “Rare Breed” serien.

Faktisk er denne bourbon en blanding af både 6,8 og 12 års Wild Turkey bourbons, og den er destilleret og lagret af Wild Turkey Distilling Co.

Dens “opskrift” er lavet af mindst 51% majs og er lagret i nye amerikanske egetræsfade som er forkullet indvendigt.

Wild Turkey Distilling skriver selv på deres hjemmeside: “The true, bold spirit of Wild Turkey has been captured in this authentic barrel proof whiskey, creating one of the finest bourbons in the world”. Det er noget af en udtagelse af give sit produkt, men så må der måske være noget om det? Whiskyen har vundet mange priser, så dette bliver en spændende anmeldelse. Selve flasken er vild hyggelig! Det ligner en god ‘pejse whisky’.

 

Smagning:

Duft: Vanilje, kraftig og magtfuld duft. Hint af brun sukker,  med træ, karamel og kanel. Meget lovende indtil videre. Efter den har stået i 10 min. er honning også en del af duften.

Smag: Fyldig… Meget fyldig. Hare en del mere at byde på end duften. Kæmpe smag af tobak. Brun sukker og vanilje er igen fremtrædende i smagen.

Afslutning: Lang, varm og krydret. Cremet vanilje, eg, karamel og læder.

 

Vurdering: Den er svær. Jeg vil ikke give dem ret i deres udtagelse om det er ‘verdens bedste bourbon. Den er rigtig god, men jeg har smagt bedre. jeg kan vild godt lide tobaksnoterne i whiskyen. Det er ikke voldsom tit man ser det i en bourbon, og det er ellers en note jeg holder af.  Flasken i sig selv er jo hyggelig, og de har gjort noget ud af designet. Det er ikke sidste gang jeg støder på ‘Rare Breed’ serien i hvert fald.

 

Karakter: 81/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem