The Single Cask – American Sour Mash 5 års

En Ukendt Amerikaner

 

Denne “American Sour Mash” er fra en af  de ​​to destillerier i Tennessee, vi ved dog ikke hvilken af dem det er fra, men det kan enten være Jack Daniel’s eller Geroge Dickel.

Selvom  denne ‘American Sour Mash’ ligner en bourbon, er der to grundlæggende forskelle i produktionsprocessen mellem bourbon og sour mash, som adskiller sig fra hinanden.
“Sour Mash Whisky” bruger bourbon fremgangsmåden, men starter med rester fra en tidligere batch. “Sour mash”processen giver en sødere og dybere smag til slutproduktet.
Da det er i Tennessee kan den ikke kaldes for bourbon, da den gennemgår et ekstra lag filtrering gennem kul for at fjerne ‘urenheder’ lige før den bliver lagret. Da bourbonproduktionens lovgivning ikke tillader nogen anden form for filtrering end den traditionelle ‘barrierefiltrering’ så kaldes dette ikke en “Bourbon”, men Tenneessee Whiskey fordi de gør denne metode med at køre filteringen igennem kul.

Denne udgave blev destilleret i 2011, lagret i 5 år i et forkullet amerikansk egetræsfad, inden den blev aftappet med en alkoholstyrke  på 59,7% af  de  uafhængige aftappere “The Single Cask”.  Det er flaske nummer 58 ud af 115 Batch P311. (Jeg har 2 flasker i mit skab grundet dens kæmpe karakter)

Jeg mener kun det er Golden Drops der i Danmark sælger flasker fra The Single Cask, og de har kun 2 tilbage af flasken (10-02-2019), så tror jeg desværre ikke vi ser den mere efter det.

 

Smagning:

 

Duft: Har en kraftig duft. Både af vanilje, marcipan og kul. Fad og søde majs er også til stede. Den har en god imødekommende duft.

Smag: Lige så snart du smager den kan man mærke hvor meget den fylder.  Den har en kæmpe eksplosion af smage, både af karamel. honning, hvid chokolade og appelsiner. Du kan tydeligt fornemme den høje alkohol procent.

Afslutning: Smagen vare med meget længe, i afslutningen er der smag af fad, chokolade og en let anelse kul (ikke røg).

 

Vurdering: Dette er en fantastisk whiskey. Hvis man lige er startet på at drikke amerikansk whiskey/bourbon vil jeg sige man skal vente lidt, da den har en kæmpe karakter. Flasken i sig selv er flot og meget stilet. Det er uden tvivl en af de bedste amerikanske whiskyer jeg har smagt og jeg er glad for jeg har købt en ekstra.

 

Karakter: 93/100

Kategori: Fremragende
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem