Smooth Ambler Old Scout Ten

“Well, I’ll be damned!”

 

Smooth Ambler… De levere rigtig godt bourbon og Ryes, og denne 10 års udgave er ikke en man støder på hver dag. Men da jeg fik øje på den måtte den prøves! Smooth Ambler destilleriet er et ungt destilleri fra 2009 lokaliseret i West Virginia, USA. Ejerne er TAG Galyean og John Little som begge går meget op i kvalitet og godt håndværk.

Jeg har selv 2 flasker af deres Rye 7 års og smagt deres 7 års bourbon. Begge to levere på et højt niveau. De kan godt minde lidt om hinanden for deres bourbon udgave indeholder alligevel lidt rye, men begge to suveræne.

Mig bekendt er deres rye udgaver udgået på ubestemt tid siden 2015, da de ikke har ressourcer nok til at producere den. Altså de har ikke nok rug marker til at kunne følge med den store efterspørgsel. De er ikke oppe i den helt store prisklasse, men deres rye kan stadig findes til omtrent 400 kr. hvor denne 10 års bourbon er lidt dyrere.

Faktisk er denne ikke til at finde på deres hjemmeside, kun deres ‘single barrel’ udgave som jeg slet ikke er stødt på i Danmark.

Smooth Ambler Old Scout 10 består af  75% majs, 21% rug og 4% byg og har en fin alkohol procent på 49,5%. Det er en flot etiket og det er en indbydende flaske.

Farven er gylden og minder meget om de to andre.

 

Smagning:

Duft: Den har en venlig duft af honning, vanilje og banan. Minder meget om deres 7 års bourbon.

Smag: let tobaks æske, vanilje, træ, nødder og en krydret og sød smag af rug.

Afslutning: Lang dejlig eftersmag, stadig af vanilje, og brændt banan og nødder. Blød og vedvarende afslutning som længe holder smagen i munden.

Vurdering: rugen er meget fremtrædende selvom der er langt mere majs end rug. Dette er en rigtig lækker bourbon, igen så overrasker  Smooth Ambler på deres produkt. Det er helt sikkert en jeg vil passe på og ikke servere for enhver!

 

Karakter: 85/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem