Signatory Vintage – Linkwood 9 års (2010/2019)

Linkwood på forkullede vinfade 

Jeg smagte denne herlighed for første gang til årets whiskymesse i Kolding. Det var lige starten på dagen, så derfor valgte jeg ikke at købe den da dagen stadig var lang endnu. Da jeg kom hjem fortrød jeg det, så valgte at købe en flaske. Det er den første flaske jeg ejer fra Signatory Vintage som er uafhængige aftappere af whisky. De har eksisteret siden 1988 af Grundlægger Andrew Symington og hans bror. I begyndelsen ønskede Symington, at en berømt person skulle underskrive på flaskeetiketten på enhver aftapping. Derfor er virksomhedsnavnet Signatory Vintage. Indtil 1992 var virksomheden baseret i Leith, en skotsk havneby nær Edinburgh. Efter at virksomheden ekspanderede kraftigt og dermed havde brug for bedre forbindelser til infrastrukturen, fulgte flytningen til Edinburgh. Siden 1997 har Andrew Symington selv stået som ejer af firmaet. I 2002 erhvervede firmaet til Højland destilleriet Edradour, dog bruger de ikke deres lagerhuse til at lagre deres whisky, det gør de et seperat sted. Denne whisky jeg skal skrive om er fra deres Cask Strength collection som kommer i et metal rør.

Den er fra Linkwood destilleriet og er 9 år gammel (2009/2019). Den har lagret i forkullede vinfade og har ikke været koldfilteret eller tilsat farve. Den er på 56% alkohol og har en virkelig flot rødelig farve. Den er blevet frigivet i forbindelse med FC whisky’s 20 års jubilæum. Flasken i sig selv med labelen er utrolig indbydende. Der er kun produceret 269 af denne flaske.

Smagning:

 

Duft: Whiskyen har en tydelig sødme i duften, både frugtige noter med blandt andet abrikos og mango. Alkoholen er gemt væk i duften og man dufter slet ikke hvor høj procenten er. Man kan faktisk godt dufte et snert af dessertvin. Lader man glasset stå i lidt tid har den et meget svagt snert af kul.

Smag: I smagen har vi igen den her tørre sødme som gør ens mund helt tør. Den er samtidig også olieret og fyldig hvor igen abrikos er tydelig, med nogle tørrede frugter også.

Eftersmag: Eftersmagen er lang og behgaelig. Den falder til ro og er rigtig fyldig i dens helhed.

 

Vurdering: Den er meget eksotisk i både duft og smag, og det er en stor pleaser. Jeg er faktisk rigtig glad for den, og vil helt klart anbefale den til andre fordi den er så anderledes. Den har lidt af hele pakken med fyldighed, tørhed, sødme og er olieret. Dog ville jeg gerne have haft flere smagsnoter i den. Der er stadig få flasker tilbage, så man skal være hurtig hvis man skal have fat i en af de sidste.

 

Karakter: 88/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem