Rum Nation – Guadeloupe Vieux Rhum Agricole 40%

Rhum Agricole?

 

Dette er en rom fra Rum Nation, det er en Agricole rom og er produceret i den franske koloni Guadeloupe.

Før man må kalde det ‘Rhum Agricole’ skal rommen laves på friskpresset sukkerørssaft. De fleste rom bliver lavet på melasse, som har en nærmest tyk sirup konsistens.

Rum Nation er grundlagt af Fabio Rossi, som er en Italiensk aftapper. De henter færdig lagret rom-destillater fra Caribien hvorefter fadene undergår blending og til sidst aftapning i Italien. Rum Nation har meget forskelligt at byde på og denne er en spændende en af slagsen, der er slet ikke tilføjet sukker, hvilket gør den får en tør smag, men får alligevel en speciel karakter. På etiketten er der et billede af et frimærke fra Guadeloupe. På hver flaske sætter Rum Nation de frimærker på fra den ø de kommer fra.

Den koster lige nu omkring 350 kr. Ved forskellige danske forhandlere. Jeg har haft denne ca. 5 måneder i skabet.

 

 

Smagning:

Duft: Allerede i duften kan man mærke det ikke er en sød rom, men den har en speciel duft over sig. Umiddelbart fornemmer jeg hindbær, meget let krydderi og en smule træ. Mere dufter jeg faktisk ikke i den.

Smag: Hindbær kommer igen i smagen, lidt vanilje og træ noter. Ikke særlig kompleks.

Afslutning: Umiddelbart samme smag i afslutningen, munden tøre lidt ud, men dog ikke så meget som en klassisk Agricole.

 

Vurdering: Jeg vil sige denne rhum har ikke den helt store smags eksplosion i sig, den er ensartet og ikke særlig kompleks, men en speciel oplevelse er det. Den er ikke så tør som så mange andre Agricole, men en god begynder rhum hvis man er ny i Agricole stilen.

 

Karakter: 64/100

Kategori: Respektabel
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem