Ron Quorhum 30 Aniversario

Et dårligt førstehåndsindtryk

 

Da jeg købte Ron Quorhum 30 Aniversario havde jeg store forventninger om den. Man kan godt blive snydt af den, for selvom der står ’30’ på flasken betyder det ikke det er en 30 år gammel rom. Det er en 30 års solera hvilket betyder at noget af flaskens indhold er 30 år, men ikke hele flaskens indhold. Flasken markerer også Ron Quorhum seriens 30-års jubilæum.

Det er romproducenterne Oliver & Oliver der står bag den. De er lokaliseret i Dominikanske Republik og står i dag bag mange forskellige rommærker.

Efter hvad jeg har læst af anmeldelser på den, bliver den jo rost til skyerne og dengang jeg købte den for nogle måneder siden kan jeg huske den var ikke som jeg havde forestillet mig. Jeg havde forestillet mig den som en stor fyldig sød rom, fyldt med smagseksplosioner, men det husker jeg ikke som tilfældet.

Jeg husker den som en anelse tør og havde egentlig ikke den store smagsprofil. Bevares, jeg syntes ikke det var en dårlig rom på nogen måde, men det kan være mine forventninger som dengang var for høje eller havde jeg ramt en mindre god batch. Nu må vi se.

Den har været åbnet i godt og vel 3 måneder og der er stadig 90% af flaskens indhold tilbage.

 

Smagning:

 

Duft: Min første indskydelse er kaffe og mørk chokolade. Honning og brun farin er helt sikkert også i duften. Den dufter venlig, dog en anelse tør.

Smag: Igen syntes jeg kaffe og chokolade er til stede. Den har en karamel karakter over sig, den er hverken for sød eller for tør. Den har egentlig en rigtig god balance.

Afslutning: Er egentlig overrasket over eftersmagen, selvom det kun er 40% er den ikke for fyldende, men heller ikke så smagen forsvinder med det samme. I afslutningen er her en anelse vanilje med også.

 

Vurdering: Jeg tager mine ord tilbage som jeg skrev længere oppe. Det her er faktisk en langt bedre rom end hvad jeg husker den for. Det er dens balance og smags varianter der harmonere så godt med hinanden. Det er en rom jeg sagtens kan nyde mere ofte end hvad jeg førhen har kunne.

 

Karakter: 84/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem