Ron Cartavio XO

Rom fra Peru

 

Nu er det ved at være længe siden jeg sidst anmeldte en rom. Jeg har holdt lidt en pause med rom generelt, men jeg syntes det kunne være sjovt at skrive lidt om dem igen. I dag skal jeg skrive lidt om Ron Cartavio XO som er en rom fra Peru i Sydamerika. Der er lidt diskussion hvor gammel denne rom egentlig er, men den er blendet fra 10 og helt op til 30 år. Efter hvad jeg har kunne læse mig til er gennemsnitsalderen 18 år. Den er lavet på en blanding af både kedeldestillater og kolonnedestillater og det er vidst ikke tit man ser kedeldestillater i en spanskstilet rom. Den har været igennem Solera systemet med 3 forskellige fad typer. Blandt andet Amerikanske, Franske Limousin, and slovenske fade. Romdestilleriet blev grundlagt i 1929 og har haft nogle store ændringer i sin historie. De blev blandt andet nationaliseret i 1968 og privatiseret i midten af 1990’erne.

Så vidt jeg har kunne læse mig frem til skulle denne være toppen af deres produkter, og jeg har også selv ejet 2 flasker af den. Jeg blev så glad for den i sin tid at jeg købte en ekstra flaske. Jeg husker den som en sød og venlig rom. Alligevel lidt kompleks når man smagte rigtig godt efter.

Smagning:

Duft: Venlig imødekommende duft af brun sukker, let ristet kaffebønner, flødekaramel og fad. Med andre ord er den præcis som jeg husker den. Man kan nemt fornemme alkoholprocenten ikke er højere end de fleste 40%.

Smag:  Smagen er dejlig behagelig. igen er flødekaramel og let kaffe til stede. Mørk chokolade mousse og også krydret.

Eftersmag: fad er i slutningen samt kaffen. Eftersmagen er mellem fyldig. Jeg tror det er smagsprofilen der gør den holder længe trods den lave alkoholprocent. 

 

Vurdering: det er en MEGET let drikkelig rom, ment på den måde at den er så venlig og smags rig. Der er ingen tvivl om det er en sød rom, men ikke så sød så det går hen og bliver for meget hvilket er et stort plus point. Jeg syntes det bliver nemmere og nemmere og fornemme smagsnoter fra rom fordi de er så beriget af det. Det kunne være rigtig spænende og se den i en 45-50% udgave, men jeg føler egentlig de 40% er fint tilpas.

 

Karakter: 85/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem