Ron Barco 15 års Solera XO Navy Strength

En stor mundfuld

 

Denne rom er en Solera rom produceret i Guatemala. Solera betyder hele flaskens indhold er ikke 15 år gammelt, men efter Solera metoden er det en del af flaskens indhold der er 15 år gammelt, men der bliver ikke beskrevet hvor meget.

Den har en voldsom styrke på 60% alkohol og har en meget mørk farve. Den kan også købes i en 40%’s udgave som er en behagelig og billig rom. Disse 2 udgaver står mest ud til at blive brugt til cocktails, men man kan sagtens også drikke dem rent. De skriver ude på flasken at den er lagret i premium oak barrels.

Den vil helt klart blive nydt med et par dråber vand, grundet den høje alkohol procent. Det er faktisk utrolig lidt viden man kan finde om denne rom, men jeg ved at Ron Barco hylder skibe og besætninger der transporterede fødevare, krydderier og rom rundt omkring i verden.

Det er lidt en grænsehandel rom, den kan købes nogle steder herhjemme, men man ser den tit i Fleggaard og de andre butikker ved grænsen. Det billigste jeg har set ved deres 40% udgave er 140 kr. Og Denne 60% udgave 250 kr.

 

Smagning:

Duft: Duften er svær at sætte ord på. Jeg fornemmer brændt træ, rosiner… og kommen urte, tror jeg?

Smag: Igen, ristet træ, rosiner. Meget kraftfuld smag som udtørre munden pga. den store styrke i alkohol. Meget fyldende og vedvarende.

Afslutning: Har en lang og langsom afslutning, den store styrke begynder at dale, med samme smagsnoter.

 

Vurdering: En stærk rom der ikke er for enhver. Kan afsløre så meget den ikke er for en nybegynder og desværre har den ikke den store kompleksitet med sig. Jeg fornemmer ikke så mange smage som jeg har gjort med så mange andre, hvilket er ærgerligt. Når det så er sagt, så betaler man heller ikke meget for den, men overvejer du den skal da helt sikkert prøves.

 

Karakter: 69/100

Kategori: Respektabel
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem