Ron Abuelo 12 Años

En god undervurderet rom

 

Abuelo 12 bliver produceret i Panama af Ron Abuelo destilleriet.

”Ordet ”Abuelo” betyder ”bedstefar” og det beskriver mærkatet på vores rom, vi er meget stolte af familiens produktion og tror på vi i Panama skaber noget af det bedste rom” Siger Luis. J. Varela som er familien Verelas 3 generation som passer forretningen.

Ron Abuelo 12 års er produceret fra melasse og lagret i amerikanske hvid egs fade og tidligere brugte bourbon fade. Pesé hvor destilleriet ligger skulle der være et meget tropisk og fugtig klima hvilket  alt sammen vil have en indflydelse på rommens slutresultat.

I 1935 begyndte de at destillere sukkerrørsaft til fremstilling af likører, og siden da har virksomheden udvidet sit sortiment til en lang række forskellige spiritusprodukter.

Det er ikke en dyr rom, den kan findes mange steder til omtrent 300-350 kr. Og den er helt klart det værd!

Jeg købte den selv til en rom smagning, hvor den egentlig overraskede mig positivt. Den er på 40% alkohol og flasken i sig selv er indbydende.

 

 

Smagning:

Duft: den har noget tørrede frugter over sig, rosiner, vanilje træder også ind, samt brændt karamel

Smag: ristede nødder, let tobak (ikke røget), mørk chokolade og igen vanilje. En sød rom, men så alligevel ikke.

Afslutning: God eftersmag, træ karakter, vaniljen er også med i afslutningen her og har en blød afslutning.

 

Vurdering: Rigtig god rom til pengene, jeg nyder når rom har en tobaksæske smag, og det må jeg sige denne bærer præg af både tobaksæske, brændt karamel og ristede nødder er godt fremtrædende hele vejen.

 

Karakter: 82/100

Kategori: Rigtig God
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem