Plantation 20th Anniversary

“Hvad er det nu den smager af?”

 

Mange af mine bekendte har smagt denne rom, og de stiller det samme spørgsmål: “Hvad er det nu den smager af?”

Dette er en rom fra Plantation Rum som er Cognag Ferrand huset i Frankig. Her er Alexandre Gabriel chefen og det har han været siden 1989.

Faktisk er denne rom den eneste hvor Alexandre ikke har været med inden over. Det er nemlig en rom til hans 20 års jubilæum som hans medarbejdere, venner og familie overraskede ham med. Den blev udgivet i 2009 og er en meget populær rom, og man forstår godt hvorfor.

Mange destillerier i Caribien sælger såkaldt bulkrom, som enten er destilleret eller lagret. Dette køber Plantation og derefter blender, lagre og flasker de det selv.

Det er en rigtig flot flaske, og det er idag en af Plantation mest solgte.

Man troede der ville komme en ny udgave til Alexandre’s 25 års jubilæum, men desværre kom der ikke noget denne gang. Vi håber og tror på der sker mere til hans 30 års jubilæum i 2019. Dette er den tredje flakse jeg har haft i skabet.

 

Smagning:

 

Duft: Næsen er blød og venlig, den har kokos, bananer og mørk chokolade. Indbydende og sød duft.

Smag: min første indskydelse er brændt kokos, igen med hint af mørk chokolade. Det er en sød rom, som jeg tror rigtig mange vil kunne lide. Der fremtræder noget træ smag i slut fasen, men det er ikke for meget.

Afslutning: smagen er der faktisk længe i munden, trods kun de 40%. Den har en blød afslutning som ikke er for hverken for sød eller tør. Den brændte kokos er igen fremtrædende i slutningen, og det er faktisk den som bliver ved med at være vedvarende.

Vurdering:  Man må jo give dem at flaksen er jo super flot, man kommer i stemning af den og så ligner det jo en som ville stå i enhver bar på de caribiske øer. Det er en rom man ikke kan blive træt af og hver gang glasset er tomt får man lyst til en mere. Uden den skal være det helt store vilde eller komplekse, er dette en rigtig god begynderrom , og jeg tror rigtig mange romelskere sætter stor pris på den.

 

Karakter: 82/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem