Pampero Aniversariy Reserva Exclusiva

En fin rom til prisen

 

Pampero bliver produceret i Venezuela i Sydamerika. Det er deres jubilæumsrom, har lagret fra 4-6 år. Jeg vil sige, man får en ganske fin rom for pengene her, jeg købte denne til en tilbudspris af 189.- og det er billigt!

4-6 års lagring er ikke meget, men der er alligevel en god karakter i denne rom. Udfra prisen skulle man tro dette var en blandings rom man brugte i cocktails, men den kan sagtens drikkes ren.

Som i kan se på billedet har en en mørk, tyk og mat karakter.
Der medfølger en rigtig fin ruskinds pose med når man køber flasken. Jeg syntes ikke etiketten er særlig indbydende, så måske er det derfor man får posen med. Udfra flaskens højde og bredde ville jeg mere tro det var 50 cl flaske og ikke 70.

 

Smagning:

Duft: Næsen er ikke så fremtrædende i den, jeg har faktisk svært ved at dufte hvilke noter den har. Efter jeg har opvarmet den lidt, og ladet den stå er der lidt noter af rosiner, nødder og karamel.

Smag: Utroligt hvordan duften kan have så stor en forandring kontra smagen. Smagen byder på krydderier, melasse som er meget tydelig. Umiddelbart syntes jeg stadig rosiner er i smagen.  På en måde smager den lidt.. gammel? Det er svært at sætte ord på, den har noget læder finish og gammel træ smag i sig.

Afslutning: Afslutningen er af mørk chokolade, stadig fylder træ og læder smagen en del. Har ikke en særlig lang eftersmag.

 

Vurdering: Man får jo egentlig en ganske fin rom til prisen, jeg har i hvert fald ikke fortrudt købet!  Jeg syntes den er ganske fin at få engang imellem, på den anden side kan den godt stå længe i skabet. Jeg ville servere denne for gæster som holder af rom, for den er trods alt en fin oplevelse.

 

Karakter: 71/100

Kategori: Respektabel
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem