Old Forester 1920 Prohibition Style

En fantastisk ‘forbuds bourbon’

Jeg har kun smagt et par stykker fra Old Forester før, og kender ikke så meget til dem, men de laver egentlig mange forskellige slags bourbons efter at have undersøgt det. Den jeg skal skrive lidt om idag er deres 1920 prohibition style. Det er deres tredje i deres Old Forester Whiskey række. Old Forester har lavet denne serie for at fejre at de var en ud af fem destillerier der stadig fik lov til at producere whiskey til medicinske årsager i USA mens forbudet fandt sted. Perioden varede fra 1920 til 1933 i USA og betød man ikke måtte producere, importere og transportere alkoholiske drikke. 

Dette er en flaske jeg syntes er svær at finde. Jeg har selv købt den fra England, men den er ikke voldsom svær at finde i USA. Jeg har ikke kunne finde den nogle steder herhjemme. Jeg har læst meget om den, og rigtig mange amerikanere er helt vilde med den. Jeg har smagt den en enkelt gang selv, og der blev jeg meget positiv overrasket. Det er en no-age statement bourbon så vi ved ikke hvor gammel den er. Dens mashbill består af 72% majs, 18% rug og 10% byg. Dens alkohol styrke er på 57,5% og er den stærkeste i denne serie.

 

Duft: Dens duft er meget bred, der er rigtig mange noter der kommer indover. Min første og største indskydelse er karamel og fad. Vanilje, honning, mørk chokolade, tørre frugter, kirsebær og meget lidt kul er mest i baggrunden. Lader man den stå lidt bliver den mere mild og blød i duften.

Smag: Dens smag er stor og magtfuld. Der sker så meget! Jeg vil sige der er mest af fad og karamel, blomme og kirsebær, lys let tobak. Den har nogle tunge nødde noter med karameliseret sukker.

Afslutning: lang afslutning, de tørrede frugter, blomme og kirsebær, fad, peber og vanilje er i afslutningen. Virkelig en behagelig afslutning som fortsætter længe!

 

Vurdering: Dens duft kunne godt minde lidt om en Pappy Van Winkle 20 års jeg har smagt for noget tid siden, det kan godt skyldes den høje majs indhold. Det er en fantastisk bourbon som jeg godt kunne overveje at købe en ekstra flaske af. Hele dens karakter, afrunding og ‘personlighed’ er så fyldig. Selv 2 minutter efter jeg har smagt den kan jeg stadig fornemme den. Hvis du nogensinde støder på denne bourbon til en fair pris af omtrent 600 kr. så kan jeg sagtens anbefale den. Den koster cirka 60$ i USA, men denne bourbon syntes jeg selv godt kunne være 800 kr. værd i DK.

 

Karakter: 93/100

Kategori: Fremragende
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem