Offrian Rum 12 års

Ofringen fra Panama

 

Nu skal vi ud i noget rom igen. Det er meget længe siden jeg har skrevet om en rom og for tiden drikker jeg det sjældent. Dette er en 12 års rom fra Panama som har lagret i 12 år i amerikanske egetræsfade. Hvis vi skal gå helt tilbage så er rommen produceret af Don Pancho Fernandez, der med mere end 50 års erfaring indenfor romproduktionen.

Don Pancho begyndte sin karriere i Cuba, og siden 90’erne har han boet i Panama i samarbejde med Destilería Las Cabras.

Offrian betyder “at tilbyde” på oldengelsk og dette hedder den fordi man referer til englenes andel (the angels share) som er den naturlige fordampning af alkohol der sker i fadene når rommen lagre. Som skrevet tidligere kommer rommen fra Panama, og her er luftfugtigheden meget høj så det spiller en stor rolle ift fordampning og aldringsprocessen. Det er varmt hele året rundt så det betyder fordampningen er enorm og fadene sluger alt til sig. Dette kaldes også ”Devils Cut” som er den andel man ikke får tilbage. Rommen har en flot rav gylden farve og er nedvandet til 40%.

 

Smagning:

Duft:  Tydelige noter af krydderier,  kakao og bitter mørk chokolade. Honning , sherry og egetræsfad er også fremtrædende. Helt klart en tydelig og rund duft hvor man ikke er i tvivl om noterne.

Smag: Krydderier og mørk chokolade er mest i smagen.  Der er også et strejf af vanilje. En smule kaffe og ristede nødder er også til stede.

Eftersmag: Eftersmagen er overraskende lang taget i betragtning i de 40% alkohol. Den har en krydret finish som er meget behagelig.

Vurdering: Det er en lidt sød rom, men samtidig også krydret. Den er let drikkelig, så hvis man er ny i rom faget og ikke er til de alt for søde rom, er den helt sikkert noget for dig. Det er en fin hverdags rom som man nemt kan nyde. Den har tydelige noter, men den kunne sagtens klare 46-50% i alkohol, så ville der være meget mere sammenspil i smagen.

 

Karakter: 77/100

Kategori: Respektabel
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem