Mossburn Cask Strength 10 års (No. 4)

Mossburn – Uafhængige aftappere

 

Mossburn ’Vintage Casks’ serien er en samling af nogle meget begrænsede flasker som der ikke er produceret mange af, jeg tror mange ikke kender til denne serie, men den kan fås fra deres No.1 til deres No.7. Denne jeg skal anmelde i dag er deres No.4. Teannich Distillery er et whiskydestilleri i det skotske Højland. Mossburn er nogle uafhængige aftappere så alle whiskyerne i den serie er destilleret ved hvert deres destilleri i Skotland. Alle er enten i Spreyside området eller Højlandet.

Jeg selv har smagt deres No. 3, No. 4 og No. 5 og alle sammen er fantastiske.

Min far og jeg var ved en lille whisky forretning i Danmark og smagte en masse forskelligt der. Vi endte begge med at købe deres No. 3 og No. 4 med hjem. De var begge et ’must buy’.

No. 4 er som sagt destilleret i Teannich Distillery og har lagret i 10 år. Destilleret i 2007 og tappet på flaske i 2017. Den har en styrke på 59,1% alkohol og er ikke kold filteret eller tilsat farve.

Dens farve er meget lys, utroligt den har lagret i 10 år og så fået så lidt farve.

 

 

Smagning:

Duft: Den har en frugtig duft, det jeg ligger mest mærke til her er citron og grønne æbler. Den har samtidig en krydret duft med træ karakter.

Smag: Den har en kraftig karakter, den fylder meget i munden. Her er igen grønne æbler og krydderier. Den har en tørhed af pærer og en smule peber.

Afslutning: En lang eftersmag som bliver mere sød i det i slutningen. Dens træ noter kommer igen og der er en læder note i også.

 

Vurdering: Må indrømme og sige det er en herlig whisky. Jeg syntes til prisen af 500 kr. hvor jeg købte den syntes jeg den er pengene værd. Flasken i sig selv har også en charme over sig. Hvis du nogensinde støder på den og kan komme til at smage den skal du ikke tøve. Jeg tør godt at love du får noget rigtig fint for dine penge.

 

Karakter: 85/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem