Knob Creek Straight Rye

En Jim Beam Rye?

 

Knob Creek staright rye er fra Jim Beam destilleret. Den er lagret på meget forkullet hvid amerikansk egetræsfade. Der står ingen alder på flasken, men før de må kalde det en ‘straight rye whiskey’ skal den have lagret i minimum 2 år. Den er på 100 proof, dvs. 50% alkohol.

Jim Beam laver mange gode produkter, selvom de mest er kendt for deres klassiske blandings whiskey, men de producere også ialt 4 small batch brands som er Booker’s, Basil Haydens, Baker’s og Knob Creek. Der er lavet ialt 4 udgaver af Knob Creek hvor jeg kun har kunne finde 2 af dem herhjemme. Det er deres small batch bourbon og denne rye.

Flaskens hals er beklædt med voks som man skal skære væk inden man kan tage hul på den.

Knob Creek er opkaldt efter navnet på Abraham Lincoln fødeby i Kentucky. Knob Creek Rye kom for første gang på markedet i USA tilbage i 2012.

Flasken købte jeg i start 2018 ved grænsen i Dansk Vinlager for 299 kr. I Danmark koster den omtrent 450 kr.

 

Smagning:

Duft: Min første indskydelse i denne rye er krydderier. Har en let vanilje tone over sig som hamornere godt med rugen. Den har også en kanel note over sig.

Smag: Jeg må sige, hver gang jeg smager den bliver jeg lige overrasket hver gang. Dens krydrede rug smag er sød i det, den får en blød karakter, med en kompleks tone af den traditionelle rug smag. Brun sukker og vanilje er også fremtrædende i smagen.

Afslutning: Den har en blød afslutning, krydret på en sød måde. Tør eg karakter i slutningen.

 

VurderingJamen altså. Den er jo herlig i sig selv. Flasken i sig selv er anderledes, men bryder mig ikke særlig meget om designet. Etiketten syntes jeg er super fed! Overall, syntes jeg dette er en rigtig fin rug whiskey. Den levere sit helt eget præg hvordan en kompliceret rug whiskey skal være og til prisen er den helt klart det værd.

 

Karakter: 85/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem