James E. Pepper 1776 Straight Rye

Fuld skrue på rug indholdet

Det er første gang jeg har ejet en flaske fra James E. Pepper, men ved den kommer i mange forskellige udgaver. Både i bourbon og rye. Denne her er deres straight rye og den har en mashbill på over 90% rug. Den er lagret i nye forkullet amerikanske egetræsfade og er ikke kold filtreret. Det er en NAS (no age statement) whiskey så vi ved ikke hvor gammel den er. Den er hældt på flaske ved 100 proof. (50 % alkohol) Jeg købte flasken hos dansk vinlager ved grænsen for 300 kr.

Whiskeyen er kontrakt destilleret af MGP i Indiana og er lagret og flasket i Kentucky. Destilleriet er oprindeligt fra 1780 (ikke 1776), men taget ud af drift i 1958. Efter 50 år blev det relanceret af Georgetown Trading Co. tilbage i 2008. Manden hed  Amir Peay og her begyndte de at lave whiskey igen. Amir Peay fortalte han brugte over et årti på at lære historien bag familien, destilleriet og whiskeyen der blev produceret.

Smagning:

Duft:  Jeg må blankt erkende, jeg bryder mig virkelig ikke om duften. Den er helt medicinsk, nærmest som at træde ind i et hospital. Den dufter ung, men krydret er den helt klart også. Den dufter faktisk så tungt af rug at jeg slet ikke kan dufte meget andet.

Smag: Man er på ingen måde i tvivl om dette er en rug whiskey. Den er ufattelig krydret, og så har den også fad smag. Den smager også ung hvor råsprit, og tydelig alkohol også er inde over. Medicin noten er også fremtrædende i smagen. 

Eftersmag: Eftersmagen er lang og krydret.

Vurdering: Før har jeg duftet og smagt whiskyer der havde nogle medicinske noter, men slet ikke som denne. Hvis man kan lide meget krydrerede rug whiskyer, så vil du muligvis kunne lide den. Jeg tror grundet det høje rug indhold, så kommer den her medicinske note indover. Det er meget specielt. Jeg bryder mig slet ikke om den pga. den smager så ungt, medicinsk og overdrevet krydret. Det er atypisk jeg er i denne karakter skala, men her syntes jeg det er nødvendigt.

Karakter: 27/100

Kategori: Skidt
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem