Gleann mór – Linkwood 21 års

Flasken der blev åbnet ved min datters fødsel

 Denne anmeldelse er dedikeret til min datter, Vera – Jeg elsker dig.

Jeg købte denne flaske for et par år siden i 2020. Kæresten var gravid, og jeg ville have en flaske der skulle åbnes ved min datters fødsel. Jeg havde bestemt mig for det skulle være denne. Hun havde fødselsdag d. 29/07-2022 hvor hun blev 2 år, så syntes denne anmeldelse skulle komme ud i dag.

Vi har her at gøre med en Linkwood fra 1997. Aftapperen er Gleann Mór og dette er deres Malt dé Royal serie.

Gleann Mόr er en relativ ny uafhængig aftapper med speciale i single cask releases. De har flere serier, som primært er udgivet under etiketten “A Rare Find”, og er alle aftappet på fadstyrke. Mange af disse udgivelser kommer fra erhvervelse af privatejede fade. De står også bag brands som “Firkin’ Gin” og “Single Cask Rum” hvilket også er mærker jeg kan anbefale.

Men tilbage til flasken, så er den destilleret i august 1997 og tappet i november 2018. Den har udelukkende ligget på ét bourbon fad, og er blevet tappet ved fadstyrke på 54,5% ABV. Der er kun 60 flasker af denne i verden, så jeg tror det bliver svært at skaffe den i dag. Jeg købte den i sin tid hos Goldendrops.dk som har et meget forskelligt udvalg til omkring de 1000 kr.

 

Smagning:

Duft: Friske noter af grønne æbler og nyslået græs. Efter noget tid kommer vanilje og tungere fad noter. Overordnet set er det en behagelig duft, hvor friske noter er meget til stede.

Smag: Der sker en masse i smagen. Det er en god mundfylde, hvor munden bliver udtørret. I smagen er der blomster, Der kommer krydderier som forekommer mest bagerst i tungen. Igen er de friske frugtige noter af græs og æble til stede.

Eftersmag: Eftersmagen er virkelig lang. Den holder ved længe og starter ud med en smag af fad, vanilje og citrus. Alkoholen er tydelig, men smagen bliver ikke overdøvet. 

 

Vurdering: Det er en rigtig dejlig whisky. Som altid, har jeg smagt den over flere dage, i forskellige tidspunkter på dagen, og den er lige herlig hver gang. Det er ikke en kompleks whisky, desværre, men det er stadig en jeg ikke vil servere til enhver!

 

Karakter: 89/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem

Linkwood-21-Malt-Dé-Royal_2
Gleean-Mor