Finlaggan Sherry Finished

En ukendt islay whisky

 

Denne single malt whisky er en af tre nye udgivelser fra Finlaggan-serien. Jeg prøvede den første gang i en sample, og besluttede mig for at købe flasken, da jeg syntes den var speciel på sin helt egen måde. Det er noget af en mysterie whisky for Finlaggan er navnet på en aftapning og man ved ikke hvilket destilleri der står bag den. Alt man ved er, det er fra øen Islay. Finlaggan er navngivet efter “The Finlaggan Castle” som i sin tid var tronsædet for “The Lord of the Isles”. Denne udgivelse af serien er en small batch og har en røget sherry finished karakter. Den har en fin styrke på 46% alkohol. Det er en NAS (No Age Stagement) whisky, hvilket vil sige man ikke ved hvor gammel den er. Den har først været lagret på bourbon tønder, og efterfølgende fået det sidste på ex-sherry fade. Den kan købes idag til ca. 400 kr.

 

Smagning:

Duft:  Røg! Man kan tydeligt fornemme dette er en røget whisky. Den har også noter af tørrede frugter, og læder!

Smag: I smagen har den også en sødet røget karakter, men slet ikke lige så dominerende som duften. Røgen går ikke ind og fylder for meget i de andre smage. Der er lige kort en fyldig røg smag, som stille bliver mindre. Herefter røgen kommer vi over i tørrede frugter, let tobak, og læder. Den har også en let smag af abrikoser og sherry!

Afslutning: Dejlig lang afslutning. Dens søde smag af sherry/frugter er i afslutningen, med en anelse røg også. Den er virkelig behagelig!

Vurdering: Det er godt der er noget variation i whiskyen. Du får noget røg, men samtidig også noget blidt og sødt. Jeg plejer at sidde længe med en røget whisky, og den holder også længe i skabet, men denne vil blive noget hurtigere tømt. Den smager samtidig som en gammel whisky hvilket nok er på grund af læder noterne. Dette er en whisky jeg kan mærke jeg vil holde af. Hvis det er en du har overvejet, vil jeg klart anbefale den!

 

Karakter:  84/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem