Elijah Craig Small Batch

En bourbon man nemt vender tilbage til

 

En af de første bourbons jeg købte i sin tid var Elijah Craig Small Batch. Ift. pris er den til at overskue, og det er en god bourbon hvis man er nybegynder og gerne vil prøve lidt af det amerikanske whiskey.

Der findes i dag 5 forskellige variationer af Eljiah Craig. En Small Batch, en Barrel Select, en Barrel Proof samt en 18 og 23 års Single Barrel Bourbon. Jeg har godt smagt deres 18 og 23 års for et par år siden på den årlige whiskymesse i Kolding, og de er helt fantastiske.

Heaven Hill er producenten og lancerede deres Elijah Craig Bourbon tilbage i 1986, og destilleriet der står bag dem er Bernheim destilleri. Elijah Craig Small Batch er en NAS whiskey (No Age Statement), men det er en blend af 8 og 12 års whiskey. Dens ABV er 47% og Mashbill består af 75 % korn, 13 % rug og 12 % maltet byg.

Som jeg skrev tidligere er prisen også til at overskue, den ligger ca. på 299 DKK, men man kan godt være heldig at finde dem på tilbud billigere. (Min lokale Super Brugs havde den til 199 DKK)

 

Smagning:

Duft: Dens duft er sød, masser af majs, og karamel! Den har også noter af nødder, honning og fad. Der er også en smule brun farin. Så har den også en anelse kirsebær. Helt klart en meget indbydende duft!

Smag: Smagen er behagelig, den er dejlig rund i det og fylder passende i munden, uden den er overvældende. Den har stadig fad, karamel, og sort peber. I slutningen af smagen fremtræder der også vanilje.

Eftersmag: Den har en krydret/urtet eftersmag, og bliver en anelse tør i slutningen, den er dog stadig rund i smagen. 

 

Vurdering: Alkoholprocenten passer, den er behagelig og er en lækker bourbon man nemt kan drikke. Til den pris, skal man ikke tøve hvis bourbon er noget man gerne vil prøve. Man skal ikke forvente en kompleks bourbon, med gamle noter, men den er helt klart frisk!

Karakter: 78/100

Kategori: Respektabel
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem

Elijah Craig Small Batch