Colonel E.H Taylor Small Batch

Billigt i USA, dyrt i Danmark

Vi skal igen krydse atlanterhavet over til det herlige USA. Denne bourbon glæder jeg mig meget til at skrive om, for det er også en flaske der er rimelig ‘hard to get’.
Jeg starter lige med at skrive lidt historie og manden bag. Manden som står bag navnet hedder Edmund Haynes Taylor Jr. Han blev født i Kentuckys hovedstad Frankfort i 1830 hvor han også boede hele livet indtil sin død i 1923.
Hans bedstefar var Zachary Taylor som var USA’s 12 præsident og han var også i familie med James Madison som var USA’s femte præsident.
Edmund Taylor var meget inde i bankverdenen og politik inden han begyndte med whiskeyproduktion. Det var her han mødte folk som kunne hjælpe ham med at finansere til sin whiskeyproduktion.
Den helt store ting som Edmund Taylor bidrg med var at sikre den såkaldte “bottled-in-bond” lovgivning trådte i kraft tilbage i 1897.
Tilbage til whiskeyen så er det Buffalo Trace der står bag den. Den har ikke nogen alder, men det siges at være omkring 7 år. Den er på 50% og der bliver brugt deres “Mash Bill #1” som Buffalo Trace bla. bruger på flere produkter som Buffalo Trace, Eagle Rare 10, og Stagg Jr.
Den mashbill består af 75% majs, 10% rug, og 15% byg. EHT serien laver flere forskellige, både en straight rye, single barrel, barrel proof og mange flere.
https://www.buffalotracedistillery.com/brands/eh-taylor

Denne flaske jeg skriver om i dag koster cirka 900 kr. hehjemme og ca. 50 dollars i USA. Der kan man snakke om en prisændring.
Jeg har både Straight Rye og denne Small Batch i mit skab, men med de priser er det nok ikke en jeg vil købe igen. Denne small batch købte jeg på whiskymessen 2019 til 900 kr.
Da jeg smagte den på messen husker jeg nogle meget specielle noter som en slikbutik, hvilket var en ny note for mig.

Smagning:

 

Duft: Næsen er der med det samme, her er karamel og honning meget tydelig! Jeg dufter også nogle ‘slik noter’ som er blandet sammen. Den har en MEGET venlig og blød duft som jeg tror rigtig mange vil syntes om hvis man er til bourbon der har høj majs indhold som godt kan være mere søde i det.

Smag: Man møder fuld af smag, men det tager noget tid for mig at sætte ord på hvilke det er. Den er ufattelig ‘smooth/mellow’ altså blød i smagen. Vi har en sødelig frugt, med honning, karamel og et snert af vanilje.

Eftersmag: Eftersmagen er mellem-lang, og den er vedvarende i munden længe. Den er rigtig herlig, og er vanilje specielt meget i eftersmagen. Vi har nogle få krydrede noter som også kommer i eftersmagen, men det er meget lidt.

 

Vurdering: Alt i alt så er denne udgave fra Colonel E.H Taylor en rigtig god oplevelse. Jeg vil sige, den er ikke prisen værd. Man får en overraskelse når man smager den første gang fordi den er så speciel sød.  Alkoholprocenten passer rigtig godt parallelt med smagen. Den er balanceret og har noget harmonisk over sig.  Der er rigtig meget i den der passer sammen i smagene. Som jeg skrev tidligere koster den ca. 50 dollars i USA og det er den bestemt værd. Men ikke over 900 kr. herhjemme.

 

Karakter: 87/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem