Bookers Small Batch 63.6%

En ‘small batch’ med succes

 

Bookers er en small batch serie som Jim Beams barnebarn har ansvaret for, hans navn er Booker Noe. Den bliver selvfølgelig produceret på Jim Beam destilleriet som er i hjertet af Kentucky, USA. Selve introduktionen af Bookers var i 1988 og først ville Booker kun lave denne serie til familie og venner, men den endte med at blive så stor en succes at de valgte at offentligøre den til markedet i 1992. Booker har valgt hans batches skal være i midten af de store lagerhuse for de får den helt rigtige temperatur og luftfugtighed.

Alle Bookers lagre mellem 6 og 8 år og er ikke kold-filteret eller tilsat farve. De ligger typisk mellem 121 og 127 proof. (60,5 – 63,5% alkohol)

De skriver selv de syntes ikke det er nødvendigt med at tilføje vand, men hvis man gør skal det være 1-2 dråber af miniraliseret vand så man åbner op for nogle flere smage i den.

 

Smagning: 

Første gang jeg købte flasken var det en kæmpe bombe af smag. Virkelig en stor fyldig whisky. Det er ca. 1 år siden, og idag har den fået iltet igennem flasken. Som i kan se på billedet har jeg ca. halvdelen tilbage af flasken. Denne er på 63,6% så denne batch er i den høje ende af skalaen. Batchen er hældt på flaske i marts måned 2015. Den er lagret på nye forkullet amerikanske egetræs fade.

 

Duft:  Sød karamel, majs og krydderier. Man kan allerede dufte dette er en meget kraftfuld bourbon. Jeg syntes også jeg får et hint af valnødder og vanilje.

Smag: Kraftfuld, tør smag. Den udtørre hele munden pga. den store alkoholprocent. Efter den har fået nogle dråber vand og stået i 15 min. Efter dette er den rigtig åbnet sig op. Der fremtræder vanilje, nødder, brun sukker, træ og læder. Virkelig en lækker smag!

Afslutning: Den har en lang vedvarende afslutning. Kanel, vanilje og chokolade forsvinder langsomt i afslutningen.

Vurdering: Denne Bookers har været ved mig længe, den er simpelthen så kraftfuld og fyldig i smagen. De har gjort noget ud af det rustikke amerikanske design. Voks langs halsen, hvor der under er et Bookers logo med stof under. Det rå look den har klæder dens smag. Den bliver mere venlig når der kommer nogle vanddråber i den, og det vil jeg helt klart anbefale man gør hvis man skal smage den. Uden det, syntes jeg alkoholen fylder for meget til man kan smage hvilke noter den har.

 

Karakter: 84/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem